Kapusta pekińska z pomidorami i cynamonem
Artykuł zewnętrzny

Bardzo smaczna surówka-sałatka. Ma fantastyczny niespotykany smak.
Czas : 10 minut
Składniki :
- 2 szklanki usiekanej w wąskie paseczki kapusty pekińskiej
- 2 pomidory pokrojone w pół plasterki
- 1 łyżka usiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki majonezu
- ½ łyżeczki mielonego cynamonu
- sól
- pieprz mielony
- 1 łyżka soku z cytryny
- cukier
Kapustę trochę pognieść by zmiękła . Dodać pomidory, natkę pietruszki, majonez. Wymieszać. Wlać sok z cytryny, posypać cynamonem. Zamieszać. Doprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku. Dobrze jest przed podaniem wstawić na trochę do lodówki- schłodzona lepiej smakuje.