Młode ziemniaki z bulionu z rozmarynem

25 maja 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny


Ktoś mi kiedyś opowiadał o takiej metodzie gotowania ziemniaków. Spróbowałam – pyszne.

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 8 średniej wielkości ziemniaków
  • 1 kostka bulionu drobiowego ( lub cielęcego ) Knorra
  • ½ litra wody
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 1 łyżka rozdrobnionego rozmarynu (świeży lub suszony)

Ziemniaki dobrze umyć ( ja lekko szoruję druciakiem ). Zalać w garnku ( o takiej średnicy by leżały na dnie w jednej warstwie ściśle wypełniając dno wodą) i dodać do niej wszystkie dodatki. Gotować 20 minut pod przykryciem (z lekką szparą). Potem odkryć i dogotować .



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz