kapusta czerwona ze sliwkami

13 marca 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

70 dkg kapusty czerwonej,
tłuszcz,
czerwone wytrawne wino,
15 dkg śliwek suszonych,
15 dkg cytryn,
sól,
cukier,
goździki i sok z cytryny do smaku.

Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, cienko poszatkować usuwając głąb i grube \”nerwy\”, dodać tłuszcz, skropić winem i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Śliwki umyć, zalać małą ilością wody, ugotować, przetrzeć. Cytryny umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokrajać w kostkę usuwając pestki. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z kapustą, przecierem śliwkowym i cytrynami oraz przyprawami, dusić kilka minut, doprawić.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....