kapusta czerwona ze sliwkami

13 marca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

70 dkg kapusty czerwonej,
tłuszcz,
czerwone wytrawne wino,
15 dkg śliwek suszonych,
15 dkg cytryn,
sól,
cukier,
goździki i sok z cytryny do smaku.

Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, cienko poszatkować usuwając głąb i grube \”nerwy\”, dodać tłuszcz, skropić winem i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Śliwki umyć, zalać małą ilością wody, ugotować, przetrzeć. Cytryny umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokrajać w kostkę usuwając pestki. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z kapustą, przecierem śliwkowym i cytrynami oraz przyprawami, dusić kilka minut, doprawić.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...