Kapuśniak z kiełbasą

11 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    1 duża kapusta
    ½ kg kiełbasy
    1 duża cebula
    ½ kg żeberek
    1 marchew
    listek laurowy
    ziele angielskie
    sól
    koncentrat pomidorowy
    koper zielony

      Gotujemy żeberka, dodajemy pokrojoną kapustę, marchewkę i podsmażoną kiełbasę z cebulą. Gotujemy jeszcze z 15 minut i dodajemy koncentrat pomidorowy. Można taką kapustę zaprawić zasmażką z mąki i tłuszczu ale nie koniecznie. Można też dodać koperek jak lubimy.

      file1263241987



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Jeden komentarz do Kapuśniak z kiełbasą

      1. avatar Kolorowapani pisze:

        Pycha! Polskie jadło to najlepsze jadło!

      Dodaj komentarz


      FORUM - bieżące dyskusje

      Mieszkanie w bloku czy domek?
      Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
      Jaki kolor auta dla kobiety?
      Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
      Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
      Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
      A jakie wam się podobają sukienki n…
      Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...