Kapuśniak z białej kapusty z pomidorami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Kapuśniak z białej kapusty z pomidorami

25 września 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Taki ni to letni ni to jesienny kapuśniaczek. Doskonały na chłodniejsze letnie dni.

Czas: 1 godzina

Składniki:

1udko z  kurczaka

25 dag cienkiej kiełbasy typu śląska

¼ małej główki kapusty ( najlepiej młodej )

2 marchewki

1 pietruszka

1/8 selera

½ pory

2 pomidory

przecier pomidorowy do smaku

4 średnie ziemniaki

2 łyżeczki  kminku

1 łyżka usiekanego koperku

1  Bulionetka drobiowa Knorra ( lub inna ulubiona przyprawa do zup )

Delikat ,, Moc koperku i pietruszki „ Knorra do smaku

1,2  litra wody

Kurczaka podzielić na kawałki. Kapustę pokroić drobno w paski, a ziemniaki w ósemki. Marchewkę pokroić w talarki. Do garnka włożyć kurczaka, pokrojoną w pół plasterki kiełbasę, kapustę, warzywa, pokrojone ziemniaki. Zalać wodą. Dodać Bulionetki i kminek .  Wyjąć mięso i warzywa (pokrojona marchew zostaje).

Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Wrzucić do zupy. Gotować 10 minut. Doprawić zupę przecierem pomidorowym i pozostałymi przyprawami.

Obrać mięso z udka z kości, skórek i chrząstek i włożyć do zupy. Wsypać koperek.

file1285445578

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Buty fioletowe czy niebieskie?
Zdecydowanie niebieskie!
szampon przeciwłupieżowy
Vichy Dercos DS to dermokosmetyk stworzony specjalnie do włosów suchych z tendencją do powstawania...
Polecani lekarze różnych dziedzin -…
Ja polecam Panią ginekolog dr, Bilińska -Szacon z Rzeszowa. Bardzo miła i konkretna...
Depresja a miejsce pracy
Depresja jest chorobą, którą można skutecznie wyleczyć. Oznacza to, że znakomita większość chorych może...