Kapuśniak pomidorowy

2 października 2013,
dodał: wittchen
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
40 dag kiszonej kapusty,
cebula,
pomidor,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
pół szklanki keczupu,
kminek,
słodka papryka,
listek laurowy,
ziele angielskie,
sól i pieprz do smaku.
zasmażka:  masło i mąka.

Przygotowanie:
Pokroić w kostkę cebulę i podsmażyć na patelni. Przerzucić do dużego garnka. Dodać kapustę, kminek, ziele angielskie, liść laurowy i pieprz. Całość zalać wodą, by uzyskać konsystencję gęstej zupy. Gotować przez 5 min. Następnie dodać obranego ze skórki i pokrojonego pomidora, koncentrat, keczup i słodką paprykę. Dusić całość około 20 min. Przygotować rumianą zasmażkę i dodać do kapusty. Doprawić solą i pieprzem do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....