Kapuśniak pomidorowy

2 października 2013,
dodał: wittchen
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
40 dag kiszonej kapusty,
cebula,
pomidor,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
pół szklanki keczupu,
kminek,
słodka papryka,
listek laurowy,
ziele angielskie,
sól i pieprz do smaku.
zasmażka:  masło i mąka.

Przygotowanie:
Pokroić w kostkę cebulę i podsmażyć na patelni. Przerzucić do dużego garnka. Dodać kapustę, kminek, ziele angielskie, liść laurowy i pieprz. Całość zalać wodą, by uzyskać konsystencję gęstej zupy. Gotować przez 5 min. Następnie dodać obranego ze skórki i pokrojonego pomidora, koncentrat, keczup i słodką paprykę. Dusić całość około 20 min. Przygotować rumianą zasmażkę i dodać do kapusty. Doprawić solą i pieprzem do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....