Kabaczek faszerowany mięsem i ryżem

17 lipca 2011, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 duży kabaczek/cukinia

2 jajka

około 400 g mieszanego mięsa mielonego

torebka ugotowanego ryżu

puszka pomidorów

300 g sera żółtego

natka pietruszki, zioła, sól i pieprz.

Mięso połącz z jajkiem i ziołami, a następnie podsmaż na patelni, aż zacznie nabierać białego koloru, wymieszaj z ugotowanym ryżem. Następnie obierz kabaczka ze skórki, przekrój na pół, wydrąż miąższ z pestkami i napełnij je przygotowanym farszem. Posyp po wierzchu startym serem. Tak przygotowany kabaczek włóż do naczynia żaroodpornego i polej zalej pomidorami z puszki. Duś aż warzywo będzie miękkie, a ser rozpuści się.

Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.

file1310898992



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...