Kabaczek faszerowany mięsem i ryżem

17 lipca 2011, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 duży kabaczek/cukinia

2 jajka

około 400 g mieszanego mięsa mielonego

torebka ugotowanego ryżu

puszka pomidorów

300 g sera żółtego

natka pietruszki, zioła, sól i pieprz.

Mięso połącz z jajkiem i ziołami, a następnie podsmaż na patelni, aż zacznie nabierać białego koloru, wymieszaj z ugotowanym ryżem. Następnie obierz kabaczka ze skórki, przekrój na pół, wydrąż miąższ z pestkami i napełnij je przygotowanym farszem. Posyp po wierzchu startym serem. Tak przygotowany kabaczek włóż do naczynia żaroodpornego i polej zalej pomidorami z puszki. Duś aż warzywo będzie miękkie, a ser rozpuści się.

Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.

file1310898992



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz