Kabaczek faszerowany mięsem i ryżem

17 lipca 2011, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 duży kabaczek/cukinia

2 jajka

około 400 g mieszanego mięsa mielonego

torebka ugotowanego ryżu

puszka pomidorów

300 g sera żółtego

natka pietruszki, zioła, sól i pieprz.

Mięso połącz z jajkiem i ziołami, a następnie podsmaż na patelni, aż zacznie nabierać białego koloru, wymieszaj z ugotowanym ryżem. Następnie obierz kabaczka ze skórki, przekrój na pół, wydrąż miąższ z pestkami i napełnij je przygotowanym farszem. Posyp po wierzchu startym serem. Tak przygotowany kabaczek włóż do naczynia żaroodpornego i polej zalej pomidorami z puszki. Duś aż warzywo będzie miękkie, a ser rozpuści się.

Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.

file1310898992



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...