Kabaczek faszerowany mięsem i ryżem

17 lipca 2011,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 duży kabaczek/cukinia

2 jajka

około 400 g mieszanego mięsa mielonego

torebka ugotowanego ryżu

puszka pomidorów

300 g sera żółtego

natka pietruszki, zioła, sól i pieprz.

Mięso połącz z jajkiem i ziołami, a następnie podsmaż na patelni, aż zacznie nabierać białego koloru, wymieszaj z ugotowanym ryżem. Następnie obierz kabaczka ze skórki, przekrój na pół, wydrąż miąższ z pestkami i napełnij je przygotowanym farszem. Posyp po wierzchu startym serem. Tak przygotowany kabaczek włóż do naczynia żaroodpornego i polej zalej pomidorami z puszki. Duś aż warzywo będzie miękkie, a ser rozpuści się.

Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.

file1310898992



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....