Jogurtowy kurczak garam masala

18 września 2018, dodał: Katarzyna Lewandowska
Artykuł zewnętrzny

Grillowany kurczak marynowany w ziołowym jogurcie

Składniki:

1/2 szklanki jogurtu naturalnego
1/2 cytryny (sok)
1/2 małej cebuli (startej)
1 łyżka czosnku (startego)
1 łyżka imbiru
1 łyżeczka garam masala
1 łyżeczka papryki
1 łyżeczka kminku
1 łyżeczka kolendry
1/2 łyżeczki pieprzu ceyenne
sól do smaku
1/2 kg kurczaka

Przygotowanie:
Wymieszać wszystkie składniki i natrzeć kurczaka. Włożyć kurczaka w torebce z marynatą do lodówki i marynować co najmniej godzinę. Wyciągnąć kurczaka z lodówki i pozwolić mu dojść do temperatury pokojowej. Wyjąć z marynaty i nabić na patyczki. Grillować około 3-5 min. z każdej strony.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

3 komentarzy do Jogurtowy kurczak garam masala

  1. avatar Pinia pisze:

    ale pychota, to może być dobre, teraz się szykuję do grilla w sobotę bo ma być piękna pogoda, dzięki za fajny przepis

  2. avatar pinkmause pisze:

    Pewnie, tylko trzeba umiejętnie ponabijać :)

  3. avatar Ada pisze:

    hejka, a może byc pierś z kurczaka?

Dodaj komentarz do Ada


FORUM - bieżące dyskusje

Wczesne truskawki niezdrowe?
Wiadomo, że aby szybko urosły w tunelu foliowym czy szklarni, są faszerowane chemią...
Podwyżki opłat sanatoryjnych
Co to za opłaty, 200-300 zł za kilkanaście dni wczasów? Często nie jeżdżą...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Już widzę, jak dziadkowie w kurnych chatkach na wsi inwestują w panele... Zostawią...
W jakiej pozycji spać?
Ja śpię na plecach na wznak, bo mi tak wygodnie;)