Tagliatelle z brokułami w sosie serowym | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Tagliatelle z brokułami w sosie serowym

17 września 2018, dodał: KulinarneRewolucje
Artykuł zewnętrzny

Kocham makaron. Kocham brokuły. Kurczaka kocham mniej. A nawet nie kocham. Ale dzisiaj na obiedzie gościłam Tatę, a ten bez mięsa życie nie może. No i muszę przyznać, że ten kurczak smakował mi bardzo, jednak nie kocham go bo wiem co w nim siedzi. Kocham sery. Kocham potrawy które mogę przygotować w ciągu 20 minut ! :)

Dla osób nie jedzących mięsa, można zrezygnować z tego składnika :)

Składniki :

brokuł
250 g śmietany 18%
2 łyżki masła
40 g sera parmino, parmezan ( możesz spokojnie użyć sera, który akurat masz w lodówce )
1 podwójna pierś kurczaka
sól i pieprz
opakowanie makaronu tagliatelle
ok. 2 łyżki oleju (do smażenia kurczaka)

Kurczaka myjemy i kroimy w plastry lub kostkę.
Brokuły kroimy w różyczki. Następnie wrzucam do osolonego wrzątku i gotujemy około 5-8 minut. Odcedzamy.
Na rozgrzaną patelnie wlewamy olej i wrzucamy kurczaka. Doprawiamy solą i pieprzem.
Smażymy aż kurczak będzie jasny z obydwu stron.
Makaron gotujemy al dente.
Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy śmietanę i mieszamy. Po chwili dodajemy ser i mieszamy.
Wrzucamy brokuły, kurczaka. Mieszamy.
Dodajemy ugotowany makaron, mieszamy, nakładamy na talerze. Smacznego.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak stawiać granice innym ludziom?
Niektórzy obawiają się, że sztywne ustalenie granic pozbawia szansy na bliską relację, ale...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Czego nie mówić będąc w związku? 1. Nie masz nic do gadania. Chodzi o wszystkie zdania ograniczające...
Jedzenie, które zmniejsza ryzyko ch…
Nowe badania opublikowane w czasopiśmie "BMC Medicine" przekonują, że jedząc orzechy zamiast jajek możemy...
Podwyżka renty socjalnej
Sejm zajmuje się projektem podwyżki renty socjalnej. Świadczenie ma wzrosnąć aż trzykrotnie! Dzięki...