Jogurtowy kurczak garam masala

18 września 2018, dodał: Małgorzata Kopeć
Artykuł zewnętrzny

Grillowany kurczak marynowany w ziołowym jogurcie

Składniki:

1/2 szklanki jogurtu naturalnego
1/2 cytryny (sok)
1/2 małej cebuli (startej)
1 łyżka czosnku (startego)
1 łyżka imbiru
1 łyżeczka garam masala
1 łyżeczka papryki
1 łyżeczka kminku
1 łyżeczka kolendry
1/2 łyżeczki pieprzu ceyenne
sól do smaku
1/2 kg kurczaka

Przygotowanie:
Wymieszać wszystkie składniki i natrzeć kurczaka. Włożyć kurczaka w torebce z marynatą do lodówki i marynować co najmniej godzinę. Wyciągnąć kurczaka z lodówki i pozwolić mu dojść do temperatury pokojowej. Wyjąć z marynaty i nabić na patyczki. Grillować około 3-5 min. z każdej strony.