Odwieczny problem każdej kobiety.Tkanka tłuszczowa przeszkadza nam w różnych czynnościach i próbujemy za wszelką cenę ją ,,zrzucić”. Jest kilkaset różnych diet,jedne dają efekt (ale tylko na krótko), a drugie dają efekt ,,tylko na kartce”. Najlepszym sposobem jednak może się okazać kilka sprawdzonych składników,które możemy ,,dołączyć” do naszego jadłospisu!
- KARCZOCHY
Są to gorzkie w smaku warzywa. Zawierają bardzo mało kalorii(100 g dostarcza tylko 10 kalorii).
Bogate w przeróżne witaminy, należą do najefektowniejszych spalaczy tłuszczu! Zawierają cynarynę, która przyśpiesza wydzielanie śliny oraz produkcję soków trawiennych. Substancje dające gorzki smak wspomagają trawienie tłuszczów oraz powodują, że w organizmie odkłada się ich mniejsza ilość.
- OWOCE CYTRUSOWE
Witaminy C pochodzące z owoców cytrusowych wspomagają produkcję hormonów mobilizujących przetwarzanie tłuszczu.
Owoce cytrusowe dzięki zawartości pektyn, doskonale pobudzają przemianę materii, wspomagają samooczyszczenie organizmu oraz zapewniają dobre trawienie. Są one również niskokaloryczne.
- JOGURT
- CHILLI
Jedna papryczka dodana do jedzenia zwiększa spalanie kalorii aż o 25 proc. W ten prosty sposób schudniesz 2–3 kg w ciągu roku.
- MIĘSO WOŁOWE
Mięso wołowe zawiera m.in L-karnitynę, powszechnie znaną jako środek wspomagający spalanie tłuszczu podczas aktywności fizycznej.Okazuje się, że białko z mięsa wołowego pomaga w tworzeniu mięśni w trakcie diety odchudzającej. Jeśli więc chcesz szybciej zamienić tłuszcz w mięśnie jadaj od czasu do czasu mięso wołowe.