Jak gotować warzywa?

11 lutego 2010,
dodał: Scarlett
Artykuł zewnętrzny
  • Warzywa przeznaczone do gotowania wkładamy do niewielkiej ilości wrzącej, osolonej wody a nie zimnej wody, ponieważ uwalniają się składniki mineralne i witaminy
  • Do gotowania warzyw zawierających karoteny, dodajemy nieco tłuszczu (marchew, dynia, warzywa kapustne, pomidory i papryka)
  • warzywa korzeniowe i suche strączkowe gotujemy pod przykryciem, warzywa kapustne, w tym kalafiory, brokuły gotujemy początkowo w rondlu odkrytym a po kilku minutach nakładamy pokrywkę

file1265899053



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...