Jak gotować warzywa?

11 lutego 2010, dodał: Scarlett
Artykuł zewnętrzny
  • Warzywa przeznaczone do gotowania wkładamy do niewielkiej ilości wrzącej, osolonej wody a nie zimnej wody, ponieważ uwalniają się składniki mineralne i witaminy
  • Do gotowania warzyw zawierających karoteny, dodajemy nieco tłuszczu (marchew, dynia, warzywa kapustne, pomidory i papryka)
  • warzywa korzeniowe i suche strączkowe gotujemy pod przykryciem, warzywa kapustne, w tym kalafiory, brokuły gotujemy początkowo w rondlu odkrytym a po kilku minutach nakładamy pokrywkę

file1265899053



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...