Jak długo gotować jajka?

16 grudnia 2013, dodał: Kassiaaa
Artykuł zewnętrzny

images

Chcąc ugotować jajka, nie powinniśmy ich brać bezpośrednio z lodówki, ponieważ będą pękały. Wkładając jajka do wrzątku, pamiętajmy o tym:

☺ 2 minuty gotowania – jajka po wiedeńsku, czyli na miękko;
☺ 3 minuty gotowania – białko lekko ścięte, żółtko miękkie;
☺ 3,5 minuty gotowania – białko całkowicie ścięte, żółtko lekko zagęszczone;
☺ 5 minut gotowania – białko mocno ścięte, żółtko miękkie;
☺ 6 minut gotowania – białko mocno ścięte, żółtko zagęszczone;
☺ powyżej 7 minut gotowania – jajka na twardo.

Uwaga! Jajek nie powinno się gotować dłużej niż 10 minut, ponieważ wtedy stają się ciężkostrawne.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nie mam pieniedzy na święta
Ja tak robię, kupuję sporo rzeczy na promkach i mam zapasy na święta,...
Jak bronić się przed wykorzystywani…
Opieka zapewnia tym najuboższym, a o innych ma starać się rodzina, taka jest prawda...
Szukam metod na leczenie haluksów
Taka operacja to ryzyko, no i wyklucza z aktywności na kilka tygodni...
wybielanie zębów
To efekt nie będzie trwały, a każde wybielanie to też naruszanie struktury szkliwa,...