Jajka z farszem

9 czerwca 2011,
dodał: Rachela
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 6 dużych jaj, na twardo, obranych
  • 1/4 szklanki majonezu
  • 3 plastry usmażonego i rozdrobnionego boczku + więcej do ozdobienia
  • 2 pomidory cherry, bez nasion, drobno posiekanych
  • 1 łyżka zmielonej suszonej pietruszki
  • Sól
  • Świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przygotowania:

Przekroić jajka wzdłuż. Wyjąć żółtka i włożyć je do średniej miski. Rozgnieść żółtka widelcem i wymieszać z majonezem, bekonem, pomidorami i pietruszką. Dodać sól i pieprz do smaku i dobrze zmiksować.

Napełnić jajka po równo mieszaniną z żółtka i udekorować boczkiem.

Smacznego!

file1307616228



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...