Jajka faszerowane awokado z natką pietruszki

18 marca 2021, dodał: Redakcja

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Faszerowane jajka wyglądają zwykle apetycznie i można je serwować na wiele sposobów, ta wersja bardziej śniadaniowa z awokado jest niezwykle sycąca i kaloryczna. Da nam siłę na cały dzień, można oczywiście puścić wodze fantazji i dodać swoje ulubione dodatki i przyprawy: np: posiekane chili, ogórka kiszonego lub świeżego, pomidora, paprykę itp.

jaja z awokado

Składniki:

6 jajek

cebulka dymka ze szczypiorem

małe awokado

natka pietruszki posiekana około 1,5 łyżki

sok z limonki

sól, pieprz, opcjonalnie płatki chili

 

Jajka gotujemy około 10 minut na twardo, hartujemy w zimnej wodzie i obieramy. Kroimy na połówki, żółtka wyjmujemy i rozdrabniamy widelce, siekamy miąższ, dodajemy posiekaną drobniutko cebulkę i szczypiorek, awokado obieramy i również rozdrabniamy widelcem lub blendujemy na gładką masę. Awokado mieszamy z sokiem z limonki i natką pietruszki, doprawiamy do smaku, mieszamy obie masy i napełniamy połówki białek masą, dekorujemy ulubionymi dodatkami.

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Suche włosy - nic nie działa
Wiem, że to naprawdę duży problem, bo sama go miałam i udało mi się...
Jaki podkład wybrac do cery mieszan…
Matujący, żeby trzymał świecenie w ryzach
Makijaż do danego typu urody
Ja mam śniadą cerę, ciemne oczy i włosy więc tylko wyraziste kolory się sprawdzają
W jaki sposób używać rozświetlaczy?…
Umiarkowanie, żeby nie świecić się za bardzo...