Jagodowe muffinki z krówkami

29 czerwca 2013,
dodał: senninha
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
* niepełne 2 szklanki mąki pszennej,
* 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
* 1/3 szklanki cukru,
* szczypta soli,
* 1/2 łyżeczki sody,
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
* szklanka jagód,
* 6 sztuk krówek,
* 100 gram masła,
* 1 jajko,
* 1 szklanka mleka.

Przygotowanie:
Masło rozpuścić, przestudzić. W jednej misce wymieszać składniki suche tj.: oba rodzaje mąk, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugiej misce składniki mokre: przestudzone masło, jajko i mleko. Do miski z mokrymi składnikami dodać suche i wymieszać tylko do połączenia się składników. Dodać jagody i pokrojone w drobną kostkę krówki. Przelać do form (3/4 wysokości) i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (termoobieg) przez 15-20 minut, aż się zarumienią. Podawać ze szklanką zimnego mleka!



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....