Jabłko z miętą i stokrotkami

21 maja 2012, dodał: ataga105
Artykuł zewnętrzny

Propozycją na nietypowe danie z grilla może być jabłko faszerowane serkiem topionym, mięsem i kwiatami stokrotek (jadalne!). Propozycja jest bardzo łatwa do wykonania, a smakuje naprawdę znakomicie.

Składniki:

– duże, twarde jabłko
– serek topiony bez dodatków
– pieczone mięso (u mnie królik)
– kilka listków mięty
– kilka kwiatków stokrotki polnej

Przygotowanie:
Z jabłka odkroić górę tworząc ładną „czapeczkę”. Owoc wydrążyć (najlepiej łyżką) tworząc miseczkę. Serek topiony pokroić w grupą kostkę, dodać jabłko starte lub drobno pokrojone (wydrążoną część), dodać kawałki grillowanego mięsa, drobno pokrojone listki mięty i płatki stokrotki. Grillować około 15-20 minut. Przed podaniem posypać świeżymi listkami mięty i udekorować kwiatkiem.
Można podawać jako samodzielne danie, deser lub do innych dań z grilla.
Smacznego!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Jabłko z miętą i stokrotkami

  1. avatar Justyna pisze:

    bardzo fajny i oryginalny przepis, ale deser z mięsem mi się raczej nie widzi ;)

Dodaj komentarz