Humitas – Chilijskie gołąbki | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Humitas – Chilijskie gołąbki

27 września 2013, dodał: ekolokalnie
Artykuł zewnętrzny

Humitas - Chilijskie gołąbki

Składniki

4 kolby kukurydzy z liśćmi (liście są potrzebne do zawijania)
2,5 szklanki sera tartego (u mnie bloczek mozzarelli)
1 szklanka drobno krojonej cebuli
1,5 łyżeczki kolendry mielonej
2 ząbki czosnku
1/4 szklanki słodkiej śmietany (u mnie 10%)
2 jajka
2 łyżki masła
1 płaska łyżeczka cukru
sól, pieprz

Przygotowanie

Usunąć liście i wyłuskać kukurydzę (widelcem idzie to całkiem sprawnie). Zachować liście, w które zawinie się później masę. Liście wrzucić do gotującej się wody na 10 minut, żeby trochę zmiękły. Wyjąć i osuszyć. Na maśle podsmażyć cebule, dodać kukurydze, czosnek, przyprawy, śmietanę, ser oraz rozbełtane jajka. Mieszać aż masa zgęstnieje. Odstawić z ognia, a powstałą masę nakładać na osuszone liście kukurydzy (zawijać jak gołąbki). Zagotować w garnku wodę, na dno ułożyć oskrobane kolby kukurydzy a na nich zawinięty humitas. Gotować na małym ogniu około 40 minut. Podawać z pikantnym sosem chilli.

Humitas - Chilijskie gołąbkiA

Po więcej moich przepisów zapraszam na jemy.ekolokalnie.pl

Humitas - Chilijskie gołąbki



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...