Hamburgery wołowe (z parowaru)

17 listopada 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

200 g wołowiny pieczeniowej

3 duże ząbki czosnku

1 płaska łyżka przyprawy kebab – gyros

¼ płaskiej łyżeczki soli

Wszystkie składniki wrzucić do malaksera i dokładnie posiekać (przy okazji się wymieszają). [Jeżeli ktoś nie posiada malaksera, można zmielić lub drobno posiekać mięso z czosnkiem, a następnie dodać przyprawy i wymieszać masę]. Wyjąć, uformować 2 bardzo płaskie hamburgery (rozklepując mięso na dłoni raz z jednej, raz z drugiej strony). Ułożyć je w parowarze i gotować 45 minut (od momentu zagotowania wody).  Po 25 minutach gotowania można dołożyć drugie „piętro parowaru), np. z brokułem.

Smacznego!

file1258474559



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...