Hamburgery wołowe (z parowaru)

17 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

200 g wołowiny pieczeniowej

3 duże ząbki czosnku

1 płaska łyżka przyprawy kebab – gyros

¼ płaskiej łyżeczki soli

Wszystkie składniki wrzucić do malaksera i dokładnie posiekać (przy okazji się wymieszają). [Jeżeli ktoś nie posiada malaksera, można zmielić lub drobno posiekać mięso z czosnkiem, a następnie dodać przyprawy i wymieszać masę]. Wyjąć, uformować 2 bardzo płaskie hamburgery (rozklepując mięso na dłoni raz z jednej, raz z drugiej strony). Ułożyć je w parowarze i gotować 45 minut (od momentu zagotowania wody).  Po 25 minutach gotowania można dołożyć drugie „piętro parowaru), np. z brokułem.

Smacznego!

file1258474559



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...