Gulasz z fasolką

28 lutego 2011, dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 500g mięsa wołowego lub wieprzowego
  • 3-4 cebule
  • 3-4 ząbki czosnku,
  • 1 marchewka,
  • 2 puszki fasoli (do 400g), ~
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 / 2 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek drobno posiekać. Marchew zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Na rozgrzana  patelnie wrzucić cebulę, czosnek , – zeszklić ją na złotawy kolor. Następnie posiekać mięso – najlepiej na  wielkość fasoli  (kostki o boku 1 -1,5 cm).

Mięso doprawić solą pieprzem i podsmażyć na patelni. Następnie mięso, cebulę z czosnkiem oraz marchewkę  przełożyć do garnka zalać wrzącą wodą i na małym ogniu dusić przez około 30-40 min.

Gdy mięso jest mięciutkie dodajemy fasolkę i dusimy jeszcze przez 10-15 minut. Oczywiście jeśli ktoś woli może dodać łyżeczkę koncentratu pomidorowego – całość posypać zieleniną.

Podawać na ciepło z chlebkiem

Smacznego!

file1298906655



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...