Zapiekanka z makaronem i szpinakiem

28 lutego 2011, dodał: sensique5
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • mięso mielone do 0,5 kg
  • makaron rurki 250 g
  • szpinak mrożony 1 op.
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 dag sera żółtego startego
  • sol pieprz
  • masła 3-4 łyżki
  • śmietana do zupy 3-4 łyżki

Makaron ugotować al dente. Szpinak rozmrozić w rondlu (odparować wodę) podsmażyć z masłem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodać śmietanę tak aby zawrzało. Mięso z cebula podsmażyć przyprawić do smaku.

W naczyniu układać makaron szpinak mięso ser i znów makaron szpinak mięso ser zapiec w piekarniku 200 C przez 30 min. Smacznego!!!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...