Gulasz wołowy

29 września 2013,
dodał: Yolana
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

30 dkg pieczeniowej wołowiny

20 dkg pieczarek

1 duża cebula

4 średnie czerwone papryki

5 średnich ząbków czosnku

1 puszka konserwowego groszku (wraz z zalewą)

100 ml jogurtu naturalnego

100 ml śmietany 12%

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka kolorowego mielonego pieprzu

5 łyżek oleju ryżowego

Wołowinę kroimy w kostkę o boku ok. 1 cm. Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy. Paprykę kroimy w słupki o długości ok. 1 cm. Pieczarki kroimy w plasterki o grubości ok. 2 mm. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy wołowinę i smażymy pod przykryciem około 15 minut. Dodajemy cebulę i czosnek, smażymy kolejne 10 minut. Dokładamy pieczarki i smażymy następne 10 minut (wciąż pod przykryciem). Na końcu wlewamy groszek wraz z zalewą, doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy paprykę, pieprz i ½ soli. Jogurt mieszamy ze śmietaną i  resztą soli, wlewamy do gulaszu i doprowadzamy do wrzenia.

Smacznego!

file1296836713



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....