Gulasz wołowy

29 września 2013, dodał: Yolana
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

30 dkg pieczeniowej wołowiny

20 dkg pieczarek

1 duża cebula

4 średnie czerwone papryki

5 średnich ząbków czosnku

1 puszka konserwowego groszku (wraz z zalewą)

100 ml jogurtu naturalnego

100 ml śmietany 12%

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka kolorowego mielonego pieprzu

5 łyżek oleju ryżowego

Wołowinę kroimy w kostkę o boku ok. 1 cm. Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy. Paprykę kroimy w słupki o długości ok. 1 cm. Pieczarki kroimy w plasterki o grubości ok. 2 mm. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy wołowinę i smażymy pod przykryciem około 15 minut. Dodajemy cebulę i czosnek, smażymy kolejne 10 minut. Dokładamy pieczarki i smażymy następne 10 minut (wciąż pod przykryciem). Na końcu wlewamy groszek wraz z zalewą, doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy paprykę, pieprz i ½ soli. Jogurt mieszamy ze śmietaną i  resztą soli, wlewamy do gulaszu i doprowadzamy do wrzenia.

Smacznego!

file1296836713



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Polecam zajrzeć do DOZu, można u nich zamówić z dostawą do apteki stacjonarnej,...
Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...