URODA I ZDROWIE

Gulasz wieprzowy z kurkami

6 października 2019, dodał: czekoladka

Składniki:

60 dag szynki wieprzowej bez kości,

cebula,

30 dag kurek,

mały por,

1/2 czerwonej papryki,

1/2 papryczki chilli,

sól,

pieprz,

łyżeczka kminku,

olej,

łyżeczka curry,

łyżka mąki,

250ml śmietany 18%.

Mięso umyć, pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, posiekać. Zeszklić na odrobinie oleju. Dodać mięso. Doprawić solą, kminkiem i curry. Podlać wodą tak, by całe mięso było przykryte i dusić na małym ogniu ok. 40 min. Następnie dodać oczyszczony i pokrojony w talarki por, pokrojoną w kostkę paprykę, posiekaną papryczkę oraz oczyszczone grzyby. Dusić ok. 20 min. Na koniec gulasz zagęścić mąką zmieszaną ze śmietaną. Doprawić do smaku.

Gulasz to świetne rozwiązanie na jesienne chłody…

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Plecak damski
I co zdecydowałaś się na jakiś plecak? Ja polecam ten z CJ jest naprawdę...
Tanie dodatki
Dla mnie ostatnio kupionym już na wiosnę dodatkiem do bluzeczki były szorty w kolorze...
Kamienie migdałkowe
Hej wszystkim! Czy jest tu jeszcze ktoś borykajacy się z tymi okropnymi śmierdzącymi kamieniami migdałkowymi?...
Gorące smaki lata - konkurs z marką…
Emalia to przecież chemia, a uszkodzona może wchodzić w reakcję z jedzeniem......