Gulasz wieprzowy z kurkami

6 października 2019, dodał: czekoladka

Składniki:

60 dag szynki wieprzowej bez kości,

cebula,

30 dag kurek,

mały por,

1/2 czerwonej papryki,

1/2 papryczki chilli,

sól,

pieprz,

łyżeczka kminku,

olej,

łyżeczka curry,

łyżka mąki,

250ml śmietany 18%.

Mięso umyć, pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, posiekać. Zeszklić na odrobinie oleju. Dodać mięso. Doprawić solą, kminkiem i curry. Podlać wodą tak, by całe mięso było przykryte i dusić na małym ogniu ok. 40 min. Następnie dodać oczyszczony i pokrojony w talarki por, pokrojoną w kostkę paprykę, posiekaną papryczkę oraz oczyszczone grzyby. Dusić ok. 20 min. Na koniec gulasz zagęścić mąką zmieszaną ze śmietaną. Doprawić do smaku.

Gulasz to świetne rozwiązanie na jesienne chłody…

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Jaki kierunek studiów wybrać?
Mam znajomą, która w wieku 59 lat zmieniła branżę:) I świetnie sobie radzi:)
Oglądanie filmów w sieci
Ostatnio w ogóle nie mam na to czasu...:/ A iść do kina to...
Problemy z leczeniem w publicznej s…
Chyba też muszę sprawdzić, na co się leczyłam, żeby później nie było zaskoczenia ;)
Jak często się badać?
Oszczędność ma to do siebie że potem i tak trzeba zapłacić i to...