Gulasz wieprzowy z kurkami

30 września 2018, dodał: czekoladka

Składniki:

file1347371274

60 dag szynki wieprzowej bez kości,

cebula,

30 dag kurek,

mały por,

1/2 czerwonej papryki,

1/2 papryczki chilli,

sól,

pieprz,

łyżeczka kminku,

olej,

łyżeczka curry,

łyżka mąki,

250ml śmietany 18%.

Mięso umyć, pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, posiekać. Zeszklić na odrobinie oleju. Dodać mięso. Doprawić solą, kminkiem i curry. Podlać wodą tak, by całe mięso było przykryte i dusić na małym ogniu ok. 40 min. Następnie dodać oczyszczony i pokrojony w talarki por, pokrojoną w kostkę paprykę, posiekaną papryczkę oraz oczyszczone grzyby. Dusić ok. 20 min. Na koniec gulasz zagęścić mąką zmieszaną ze śmietaną. Doprawić do smaku.

Gulasz to świetne rozwiązanie na jesienne chłody…

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zł
Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
Naturalna witamina C
Cena:
139 zł
Sprawdź na bielizna9.com!
Cena:
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Powiększanie oraz wypełnianie ust
> kaweczka napisał/a:> > rylka11 napisał/a:> Polecam dr Roberta ale jak szukałam...
Fundacja WOŚP - wielka pomoc dla ch…
Tu musi upłynąć trochę czasu, Orkiestra będzie nadal grała, bo życie płynie dalej...
odchudzanie z dietetykiem
Wuzetka polecam ci specjalistów od diety cambridge to mega fachowcy, i specjaliści, którzy...
Kosmetyki na zmarszczki
O tym, jak dobrze zadziała kosmetyk decyduje przede wszystkim czas reakcji. Dlatego nie warto...