Gulasz wieprzowy z kurkami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Gulasz wieprzowy z kurkami

27 października 2020, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

60 dag szynki wieprzowej bez kości,

cebula,

30 dag kurek,

mały por,

1/2 czerwonej papryki,

1/2 papryczki chilli,

sól,

pieprz,

łyżeczka kminku,

olej,

łyżeczka curry,

łyżka mąki,

250ml śmietany 18%.

Mięso umyć, pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, posiekać. Zeszklić na odrobinie oleju. Dodać mięso. Doprawić solą, kminkiem i curry. Podlać wodą tak, by całe mięso było przykryte i dusić na małym ogniu ok. 40 min. Następnie dodać oczyszczony i pokrojony w talarki por, pokrojoną w kostkę paprykę, posiekaną papryczkę oraz oczyszczone grzyby. Dusić ok. 20 min. Na koniec gulasz zagęścić mąką zmieszaną ze śmietaną. Doprawić do smaku.

Gulasz to świetne rozwiązanie na jesienne chłody…

 

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz