Gulasz

8 lutego 2010, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

1 kg mięsa gulaszowego np. łopatki, płuczemy i kroimy na kawałki. Smażymy na tłuszczu. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką, czosnkiem. Podsmażone mięso zalewamy szkalnką wody dusimy. Ogórek kiszony i pół papryki czerwonej kroimy na kawałki, dodajemy do mięsa. Całość zagęszczamy śmietaną. Podajemy z ziemniakami, z ryżem lub z kaszą.

file1265631355



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...