Grzyby w śmietanie

16 września 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 50 dag kapeluszy świeżych grzybów (podgrzybki, prawdziwki, kozaki)
– 3 cebule
– 10 dag masła
– łyżka mąki
– 250 ml creme fraiche ( z mojego przepisu) lub zwykłej śmietany 18 %
– 5 dag startego żółtego sera
– sól, pieprz

Na patelni na maśle zeszklić posiekaną cebulę. Dodać grzyby, przyprawić solą i pieprzem i smażyć około 10 minut. Dodać do cebuli i grzybów połowę śmietany i dusić około 5 minut. Grzyby przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem. Pozostałą śmietanę  roztrzepać z łyżką mąki, polać nią grzyby. Wierzch posypać tartym żółtym serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 10 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...