URODA I ZDROWIE

Grzyby duszone z boczkiem z porami

14 lutego 2018, dodał: coolinarna

Składniki:

– maślaki lub inne grzyby około 60 dag
– 15 dag chudego boczku
– 2 żółtka
– sok z cytryny
– 10 dag masła
– 1/2 szklanki bulionu
– natka pietruszki
– por
– sól, pieprz

Grzyby oczyszczone i umyte pokroić i gotować na wolnym ogniu przez około 45 minut z dodatkiem masła. W miarę potrzeby podlewać bulionem, pod koniec duszenia odcedzić, zostawić około pół szklanki wywaru, dodać pokrojony boczek, wcześniej przesmażony, dodać posiekane pory i chwilę smażyć aż będą miękkie i  dodać resztę masła. Sos zagęścić żółtkami, doprawić do smaku, posypać natką.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

odpryskujący lakier
U mnie bez dobrego top coatu lakier potrafi szybko odprysnąć lub odpaść- wystarczy...
Rozdwajająca się płytka
Ja jestem ogromną fanką odżywek od Eveline... Są rewelacyjne w działaniu, dość...
Manicure i pedicure w domu
Ostatnio bardzo intensywnie dbam o paznokcie, nawet sama opanowałam tajną technikę manicure'u...
Ubezpieczenie OC
W razie problemów z wygasającym ubezpieczeniem OC zachęcam do skorzystania z porównywarki -porównasz ubezpieczenia...