Grzyby duszone z boczkiem z porami

14 lutego 2018, dodał: coolinarna

Składniki:

– maślaki lub inne grzyby około 60 dag
– 15 dag chudego boczku
– 2 żółtka
– sok z cytryny
– 10 dag masła
– 1/2 szklanki bulionu
– natka pietruszki
– por
– sól, pieprz

Grzyby oczyszczone i umyte pokroić i gotować na wolnym ogniu przez około 45 minut z dodatkiem masła. W miarę potrzeby podlewać bulionem, pod koniec duszenia odcedzić, zostawić około pół szklanki wywaru, dodać pokrojony boczek, wcześniej przesmażony, dodać posiekane pory i chwilę smażyć aż będą miękkie i  dodać resztę masła. Sos zagęścić żółtkami, doprawić do smaku, posypać natką.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Aktywna podstawka do wody
Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
Piękna bielizna na każdy dzień!
Sprawdź na bielizna9.com!
Bestsellerowa bateria wannowa + zestaw prysznicowy!
Sprawdź najlepszą jakość w najlepszej cenie z 2-letnią gwarancją!
Cena:
68,99 zł
Krem z nano złotem i kwasem hialuronowym i ekstraktem z mango
Profesjonalny skład dla pielęgnacji każdego typu cery - wysoka jakość w dobrej cenie!
Cena:
59,00 zł
Najlepsza oferta bielizny nocnej
Tylko na bielizna9.com!
Body wyszczuplające i modelujące
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ

FORUM - bieżące dyskusje

Kuchnia w dawnym stylu
Mi dawna kuchnia kojarzy się z ciepłymi barwami i drewnem. Jednym z dobrych akcesoriów...
Jak szybko schudnąć przed urlopem?…
Szybka utrata wagi nie jest łatwym procesem. I ogólnie, co dla ciebie znaczy "szybko"?...
Oczyszczanie organizmu
Ja staram się tez nie wprowadzać toksyn od zewnątrz i o ile na zanieczyszczenie...
Ładny chodnik w ogrodzie
U siebie miałem chodniki wyłożone zwykłą szarą kostką brukową, ale zasłyszałem gdzieś że kostkę...