Grzyby duszone z boczkiem z porami

14 lutego 2018, dodał: coolinarna

Składniki:

– maślaki lub inne grzyby około 60 dag
– 15 dag chudego boczku
– 2 żółtka
– sok z cytryny
– 10 dag masła
– 1/2 szklanki bulionu
– natka pietruszki
– por
– sól, pieprz

Grzyby oczyszczone i umyte pokroić i gotować na wolnym ogniu przez około 45 minut z dodatkiem masła. W miarę potrzeby podlewać bulionem, pod koniec duszenia odcedzić, zostawić około pół szklanki wywaru, dodać pokrojony boczek, wcześniej przesmażony, dodać posiekane pory i chwilę smażyć aż będą miękkie i  dodać resztę masła. Sos zagęścić żółtkami, doprawić do smaku, posypać natką.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Aktywna podstawka do wody
Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
Piękna bielizna na każdy dzień!
Sprawdź na bielizna9.com!
Krem z nano złotem i kwasem hialuronowym i ekstraktem z mango
Profesjonalny skład dla pielęgnacji każdego typu cery - wysoka jakość w dobrej cenie!
Cena:
59,00 zł
Najlepsza oferta bielizny nocnej
Tylko na bielizna9.com!
100% woda kokosowa!
Bez cukru i chemii - 24 opakowania
Cena:
145 zł
Body wyszczuplające i modelujące
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ

FORUM - bieżące dyskusje

wózek riko naturo ecco opinie
Dziewczyny, kilka tygodni temu kupilismy riko naturo ecco i jestesmy zadowoleni, polecamy :) wozek...
Szkolenie kosmetyczne- tak czy nie
To prawda. Wprawdzie szkolenia są wymagające, trzeba porządnie popracować, ale rzeczywiście dzięki...
Weterynarz Warszawa
ja chodzę ze swoimi kiciami na Ursynowie do takiej małej przychodni. Może i...
studia studia studia
Szczerze? Czasy się zmieniły, to już nie jest tak jak 15 lat...