URODA I ZDROWIE

Grzyby duszone z boczkiem z porami

14 lutego 2018, dodał: coolinarna

Składniki:

– maślaki lub inne grzyby około 60 dag
– 15 dag chudego boczku
– 2 żółtka
– sok z cytryny
– 10 dag masła
– 1/2 szklanki bulionu
– natka pietruszki
– por
– sól, pieprz

Grzyby oczyszczone i umyte pokroić i gotować na wolnym ogniu przez około 45 minut z dodatkiem masła. W miarę potrzeby podlewać bulionem, pod koniec duszenia odcedzić, zostawić około pół szklanki wywaru, dodać pokrojony boczek, wcześniej przesmażony, dodać posiekane pory i chwilę smażyć aż będą miękkie i  dodać resztę masła. Sos zagęścić żółtkami, doprawić do smaku, posypać natką.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gabinet lekarski
Jeśli chodzi o profesjonalnie wyposażone gabinety ginekologiczne, to polecam Centrum Medyczne Babka Medica...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
Sama już przestałam przejmować się wirusem, bo jak zawsze jesienią mam zwykłą infekcję,...
Inicjatywa w stworzeniu trwałego zw…
Żyjemy w czasach, gdzie relacje stały się przejściowe, ludzie są rozpieszczeni i zamiast...
Sklepy dziecięce
Fajne rzeczy dziecięce i w niskich cenach są ostatnio w marketach, warto tam...