Grzyby duszone z boczkiem z porami

14 lutego 2018, dodał: coolinarna

Składniki:

– maślaki lub inne grzyby około 60 dag
– 15 dag chudego boczku
– 2 żółtka
– sok z cytryny
– 10 dag masła
– 1/2 szklanki bulionu
– natka pietruszki
– por
– sól, pieprz

Grzyby oczyszczone i umyte pokroić i gotować na wolnym ogniu przez około 45 minut z dodatkiem masła. W miarę potrzeby podlewać bulionem, pod koniec duszenia odcedzić, zostawić około pół szklanki wywaru, dodać pokrojony boczek, wcześniej przesmażony, dodać posiekane pory i chwilę smażyć aż będą miękkie i  dodać resztę masła. Sos zagęścić żółtkami, doprawić do smaku, posypać natką.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Figi korygujące efekt brazylijski
Efekt PUSH - UP - HIT!
Cena:
33 zł
Wyciskarka Sana
Sklep Eujuicers.pl
Cena:
1670 zł
Piękna bielizna na każdy dzień!
Sprawdź na bielizna9.com
Naturalne płatki mydlane do prania Enklare NumberOne
Delikatne dla skóry, wykonane na bazie mydła naturalnego Enklare
Cena:
17,90 zł
Forever Fields of Green
Zielone źdźbła młodych zbóż, pszenicy i jęczmienia oraz lucerny
Cena:
54,40 zł
Najlepsza oferta bielizny nocnej
Tylko na bielizna9.com!

FORUM - bieżące dyskusje

Najlepsze firmy lakierów waszym zda…
Moim zdaniem najlepszy jest semilac.
eyeliner
Eyelinera używam bardzo często. Lubię jak jest dobrej jakości. Ostatnio kupiłam bardzo fajny...
Ulubione serie kosmetyków
Moim ulubionym kosmetykiem jest ostatnio ten fluid, https://www.pierrerene.pl/pl/kosmetyki/twarz/podklady/fluid-skin-balance-professional używam go już od dwóch miesięcy....