Grzyby duszone z boczkiem z porami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Grzyby duszone z boczkiem z porami

14 lutego 2018, dodał: coolinarna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– maślaki lub inne grzyby około 60 dag
– 15 dag chudego boczku
– 2 żółtka
– sok z cytryny
– 10 dag masła
– 1/2 szklanki bulionu
– natka pietruszki
– por
– sól, pieprz

Grzyby oczyszczone i umyte pokroić i gotować na wolnym ogniu przez około 45 minut z dodatkiem masła. W miarę potrzeby podlewać bulionem, pod koniec duszenia odcedzić, zostawić około pół szklanki wywaru, dodać pokrojony boczek, wcześniej przesmażony, dodać posiekane pory i chwilę smażyć aż będą miękkie i  dodać resztę masła. Sos zagęścić żółtkami, doprawić do smaku, posypać natką.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Złomowanie auta
Dziś jest takie zapotrzebowanie na tanie auta że warto je sprzedać całe, np. dla początkującego...
tworzymy opowiadanie - zabawa
.....ale ona natychmiast zaczęła szukać sobie kolejnego męża. ..
Parkiet - trudny wybór
A nie lepsze drewno bez lakieru...?
Oryginalne produkty z Anglii
Poza tym za daleki transport też się płaci wyższą cenę produktów....