Grzanki razowe z wątróbką drobiową

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Grzanki razowe z wątróbką drobiową


Czas : 30 minut

Składniki :3 kromki razowca
3 wątróbki drobiowe
1 łyżka oleju słonecznikowego
1 łyżka masła
sól
pieprz mielony
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
1 liść sałaty

Z chleba wykroić krążki. Podsmażyć je na oleju na chrupiące grzanki. Odłożyć .Wątróbkę usmażyć na maśle na rumiano . Posolić , popieprzyć . Grzanki posmarować musztardą . Obłożyć sałatą . Na sałacie kłaść gorące wątróbki drobiowe . Podawać bezpośrednio po zrobieniu tak by były ciepłe .

Podpowiadam : Ponieważ nie wszystkim mogą smakować razowe grzanki ( mam tak w Rodzinie ) można wątróbkę układać na grzankach z innego pieczywa lub na normalnym razowcu- smakuje równie dobrze.

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz