Grillowany bakłażan z warzywną salsą

13 marca 2013, dodał: iwa643
Artykuł zewnętrzny

składniki

 

  •     1 szt bakłażan,
  •     1 łyżka olej lniany,
  •     sól do smaku,
  •     pieprz kolorowy ziarnisty
  •     1 szt cebula czerwona,
  •     1 szt awokado,
  •     2  pomidory
  •     natka pietruszki,
  •     limonka,
  •     szczypiorek,
  •     2  korniszony

Bakłażana myjemy i kroimy w długie plastry. Solimy i odstawiamy na kilka minut. Płuczemy i grillujemy  na patelni grillowej lub grillu. Awokado obieramy i kroimy drobno. Cebule obieramy i siekamy. Pomidory parzymy i obieramy z skórki. Natkę pietruszki i szczypiorek siekamy. Korniszony kroimy  w kosteczkę. Składniki mieszamy. Dodajemy sok z limonki , olej lniany sól i pieprz do smaku . Salsę chłodzimy i zimną nakładamy na bakłażana.

file1363153476



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...