Grillowane ziemniaki

7 kwietnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowane ziemniaki

Składniki:

3 ziemniaki, gotowane
4 plastry boczku/słoniny
2 łyżki roztopionego masła
1 ząbek czosnku
3/4 szklanki sera cheddar
1/2 szklanki sosu barbecue
25 dag pokrojonej wieprzowiny
2 łyżki śmietany
szczypiorek do przybrania

Przygotowanie:

Piec ziemniaki w piekarniku około 1 godz. Plasterki boczku zapiec delikatnie (ok. 15 min.). Ziemniaki przeciąć na pół. Roztopić masło w rondelku i dodać roztarty czosnek. Ziemniaki polać mieszaniną masła i czosnku. Położyć ziemniaki oraz mięso na ruszcie i grillować ok. 4 min. z każdej strony. Na gorące ziemniaki położyć ser i polać sosem barbecue, grillować ok. 1 min. Ułożyć ziemniaki na talerzu, udekorować śmietaną, pokrojonym mięsem, boczkiem i szczypiorkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Kosmetyczne kity
Oj tak, zwłaszcza nie lubię takich tłustych peelingów, które trudno potem zmyć ze skóry...
Socjalizacja psa
Czasem szczekanie to nie oznaka strachu, ale potrzeba zbudowania pozycji siły...
Karaoke na weselu
Oj tak, ja też nie lubię takich sytuacji, ludzie jak sobie popiją, to zachowują...
Narkomania
Ale nic tego nie usprawiedliwia, przecież ogólnie jest wiadomo, jak to działa. Kto raz...