Grillowane ziemniaki

7 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowane ziemniaki

Składniki:

3 ziemniaki, gotowane
4 plastry boczku/słoniny
2 łyżki roztopionego masła
1 ząbek czosnku
3/4 szklanki sera cheddar
1/2 szklanki sosu barbecue
25 dag pokrojonej wieprzowiny
2 łyżki śmietany
szczypiorek do przybrania

Przygotowanie:

Piec ziemniaki w piekarniku około 1 godz. Plasterki boczku zapiec delikatnie (ok. 15 min.). Ziemniaki przeciąć na pół. Roztopić masło w rondelku i dodać roztarty czosnek. Ziemniaki polać mieszaniną masła i czosnku. Położyć ziemniaki oraz mięso na ruszcie i grillować ok. 4 min. z każdej strony. Na gorące ziemniaki położyć ser i polać sosem barbecue, grillować ok. 1 min. Ułożyć ziemniaki na talerzu, udekorować śmietaną, pokrojonym mięsem, boczkiem i szczypiorkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...