Grillowane warzywa z fetą

30 maja 2022, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 bakłażan /30-40 dag/,
  • 1 cukinia /30 dag/,
  • 1 cebula /10 dag/, 1
  • czerwona papryka /20 dag/,
  • 3 łyżki oliwy z dodatkiem czosnku,
  • 3 łyżki octu balsamicznego,
  • 2 łyżki posiekanych liści bazylii lub
  • 1 łyżka suszonej bazylii Prymat,
  • sól, pieprz czarny mielony Prymat

Przyrządzanie:

Warzywa umyć. Bakłażan pokroić w plastra, posolić, odstawić na 3o min, a następnie opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Paprykę opłukać i oczyścić z gniazda nasiennego. Cebulę obrać. Cukinię pokroić w plastry, paprykę w paski, cebulę w krążki. Warzywa ułożyć na tacce z folii aluminiowej, skropić oliwą  i piec na rozgrzanym grillu: bakłażana i cukinię około 8 min, paprykę i cebulę 12 min. Upieczone warzywa przełożyć na talerz, oprószyć solą i pieprzem, skropić octem, posypać pokruszoną fetą i bazylią.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Rossmann
W Rossmannie, można znaleźć szeroki wybór produktów naturalnych, które są delikatne dla skóry, nie...
Gdybym mogła być mężczyzną jeden dz…
To bym nim była ale jestem kobietą i wolę tego nie zmieniać!
Gdzie kupować ubrania w sieci?
Markowe i modne ciuchy spokojnie i bezpiecznie można kupować na platformach takich jak...
Jak kojarzy się Wam dentysta?
Kiedyś się bałam dentysty to prawda,ale teraz idę z uśmiechem na ustach, ponieważ...