Grillowane warzywa z fetą | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Grillowane warzywa z fetą

30 maja 2022, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

  • 1 bakłażan /30-40 dag/,
  • 1 cukinia /30 dag/,
  • 1 cebula /10 dag/, 1
  • czerwona papryka /20 dag/,
  • 3 łyżki oliwy z dodatkiem czosnku,
  • 3 łyżki octu balsamicznego,
  • 2 łyżki posiekanych liści bazylii lub
  • 1 łyżka suszonej bazylii Prymat,
  • sól, pieprz czarny mielony Prymat

Przyrządzanie:

Warzywa umyć. Bakłażan pokroić w plastra, posolić, odstawić na 3o min, a następnie opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Paprykę opłukać i oczyścić z gniazda nasiennego. Cebulę obrać. Cukinię pokroić w plastry, paprykę w paski, cebulę w krążki. Warzywa ułożyć na tacce z folii aluminiowej, skropić oliwą  i piec na rozgrzanym grillu: bakłażana i cukinię około 8 min, paprykę i cebulę 12 min. Upieczone warzywa przełożyć na talerz, oprószyć solą i pieprzem, skropić octem, posypać pokruszoną fetą i bazylią.

 

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Obcisłe spodnie a problemy zdrowotn…
Najbardziej narażone na urazy są biodra i kolana. Ucisk często powoduje ból oraz przyczynia...
Zagadki, pytania na inteligencję
Ja znam takie pytanie na inteligencję! Kiedy mały jamnik najprawdopodobniej wyjdzie z domu? Odpowiedź Kiedy drzwi będą otwarte.
Jedzenie z dowozem zamawiane przez …
Często zamawiam jedzenie zwłaszcza pizzę przez internet. Zawsze dostarczona zgodnie z zamówieniem.
Znajomość z przestępcą, więźniem lu…
Gdybym nie miała świadomości kim jest dana osoba to bez problemu mogłabym utrzymywać...