Grillowane roladki

27 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowane roladki z pomidorami i szpinakiem

Składniki:
2/3 szklanki suszonych pomidorów,
2 szklanki wrzącej wody
½ kg mięsa na steki, okrojonego z tłuszczu
1 ząbek czosnku
3 łyżki ziołowych serów, takich jak Boursin
1 szklanka szpinaku
3/4 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
Przygotowanie:
Rozgrzać grill. W misce suszone pomidory zalać wrzącą wodą i pozostawić na około 10 min. Osączyć i posiekać. Mięso dobrze ubite obłożyć folią aluminiową. Natrzeć czosnkiem, położyć wzdłuż steku szeroki pas sera w środkowej części. Posmarować suszonymi pomidorami i ułożyć szpinak. Zaczynając od jednej krawędzi dłuższego boku, zwinąć stek ciasno, chowając wewnątrz wszystkie dodatki. Można spiąć wykałaczkami. Starannie natrzeć solą i pieprzem.  Pokroić ostrym nożem na 8 równych części, mniej więcej 1 do 1 1/2 cm grubości. Grill starannie spryskać olejem i ruszt wyłożyć folią. Roladki piec 3 do 4 min. z każdej strony. Do obracania używać łopatki. Usunąć wykałaczki przed podaniem.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...