Grillowane roladki

27 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowane roladki z pomidorami i szpinakiem

Składniki:
2/3 szklanki suszonych pomidorów,
2 szklanki wrzącej wody
½ kg mięsa na steki, okrojonego z tłuszczu
1 ząbek czosnku
3 łyżki ziołowych serów, takich jak Boursin
1 szklanka szpinaku
3/4 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
Przygotowanie:
Rozgrzać grill. W misce suszone pomidory zalać wrzącą wodą i pozostawić na około 10 min. Osączyć i posiekać. Mięso dobrze ubite obłożyć folią aluminiową. Natrzeć czosnkiem, położyć wzdłuż steku szeroki pas sera w środkowej części. Posmarować suszonymi pomidorami i ułożyć szpinak. Zaczynając od jednej krawędzi dłuższego boku, zwinąć stek ciasno, chowając wewnątrz wszystkie dodatki. Można spiąć wykałaczkami. Starannie natrzeć solą i pieprzem.  Pokroić ostrym nożem na 8 równych części, mniej więcej 1 do 1 1/2 cm grubości. Grill starannie spryskać olejem i ruszt wyłożyć folią. Roladki piec 3 do 4 min. z każdej strony. Do obracania używać łopatki. Usunąć wykałaczki przed podaniem.