Kebabczęta owijane boczkiem

26 kwietnia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Mięso mielone
Tarta bułka
Przyprawa kebab
Szczypta kurkumy
Wegeta
Pieprz
Ostra papryka
Ząbek czosnku
Cebula
Majeranek
Plasterki wędzonego boczku
Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju. Dodać do mięsa mielonego wraz z przyprawami, czosnkiem i tartą bułką. Wyrobić masę. Nadziać mięso na patyczki od szaszłyków i owinąć wędzonym boczkiem. Można obsypać na wierzchu przyprawami. Grillować po 15 minut z każdej strony. Podawać z ziemniakami z grilla i ogórkiem kiszonym lub keczupem.

file1272296155



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz