Grillowane przegrzebki

18 maja 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowane przegrzebki z ogórkiem i ananasem
Składniki:
1 szklanka obranych i pokrojonych w kostkę ogórków
1 szklanka ananasów z puszki, odsączone
3 łyżki świeżo posiekanej kolendry
1 łyżka drobno posiekanej czerwonej cebuli
1 limonka
2 i 1/2 łyżeczki drobno startej skórki z limonki
1 łyżeczka drobno posiekanego pieprzu jalapeno
1/4 łyżeczki soli koszernej
1/4 łyżeczki Tabasco
1 kg przegrzebków
świeżo zmielony czarny pieprz
2 i 1/2 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
W misce, wymieszać ogórki, ananasy, kolendrę, czerwoną cebulę, sok i skórkę z limonki, jalapeno, sól i tabasco. Przepłukać przegrzebki i wytrzeć je do sucha. Posypać solą i pieprzem do smaku. Przegrzebki ułożyć na tacce na ruszcie i piec do uzyskania złotego koloru, około 2 do 3 min. z każdej strony. Podawać z przygotowaną sałatką.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...