Grillowane przegrzebki
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1 szklanka obranych i pokrojonych w kostkę ogórków
1 szklanka ananasów z puszki, odsączone
3 łyżki świeżo posiekanej kolendry
1 łyżka drobno posiekanej czerwonej cebuli
1 limonka
2 i 1/2 łyżeczki drobno startej skórki z limonki
1 łyżeczka drobno posiekanego pieprzu jalapeno
1/4 łyżeczki soli koszernej
1/4 łyżeczki Tabasco
1 kg przegrzebków
świeżo zmielony czarny pieprz
2 i 1/2 łyżki oliwy z oliwek
1 szklanka obranych i pokrojonych w kostkę ogórków
1 szklanka ananasów z puszki, odsączone
3 łyżki świeżo posiekanej kolendry
1 łyżka drobno posiekanej czerwonej cebuli
1 limonka
2 i 1/2 łyżeczki drobno startej skórki z limonki
1 łyżeczka drobno posiekanego pieprzu jalapeno
1/4 łyżeczki soli koszernej
1/4 łyżeczki Tabasco
1 kg przegrzebków
świeżo zmielony czarny pieprz
2 i 1/2 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
W misce, wymieszać ogórki, ananasy, kolendrę, czerwoną cebulę, sok i skórkę z limonki, jalapeno, sól i tabasco. Przepłukać przegrzebki i wytrzeć je do sucha. Posypać solą i pieprzem do smaku. Przegrzebki ułożyć na tacce na ruszcie i piec do uzyskania złotego koloru, około 2 do 3 min. z każdej strony. Podawać z przygotowaną sałatką.
W misce, wymieszać ogórki, ananasy, kolendrę, czerwoną cebulę, sok i skórkę z limonki, jalapeno, sól i tabasco. Przepłukać przegrzebki i wytrzeć je do sucha. Posypać solą i pieprzem do smaku. Przegrzebki ułożyć na tacce na ruszcie i piec do uzyskania złotego koloru, około 2 do 3 min. z każdej strony. Podawać z przygotowaną sałatką.