Grillowane owocowe szaszłyki

1 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowane owocowe szaszłyki

Czas przygotowania: 20 minut

Składniki (na 6 porcji):

1/2 świeżego ananasa, pokrojonego na kawałki
3 nektarynki pocięte na kawałki
3 średnie gruszki, pocięte na kawałki
3 brzoskwinie, pocięte na kawałki
3-4 śliwki, pocięte na kawałki
10 moreli, przecięte na pół
3 łyżki miodu lub syropu kukurydzianego

Przygotowanie:

Namoczyć drewniane patyczki do szaszłyków w wodzie. Nabijać owoce zgodnie z własnymi upodobaniami i estetyką. Grillować, odkryte, na średnim ogniu, aż owoce będą ciepłe, ale nie zaczną się rozpadać (około 6 minut), obracając często. Polać owoce miodem lub syropem kukurydzianym w ostatniej minucie grillowania.
Bon apetit!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺