Grillowane owocowe szaszłyki

1 kwietnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowane owocowe szaszłyki

Czas przygotowania: 20 minut

Składniki (na 6 porcji):

1/2 świeżego ananasa, pokrojonego na kawałki
3 nektarynki pocięte na kawałki
3 średnie gruszki, pocięte na kawałki
3 brzoskwinie, pocięte na kawałki
3-4 śliwki, pocięte na kawałki
10 moreli, przecięte na pół
3 łyżki miodu lub syropu kukurydzianego

Przygotowanie:

Namoczyć drewniane patyczki do szaszłyków w wodzie. Nabijać owoce zgodnie z własnymi upodobaniami i estetyką. Grillować, odkryte, na średnim ogniu, aż owoce będą ciepłe, ale nie zaczną się rozpadać (około 6 minut), obracając często. Polać owoce miodem lub syropem kukurydzianym w ostatniej minucie grillowania.
Bon apetit!



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...