Grillowana sałatka z awokado

18 maja 2010,
dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

2 awokado

80 g czarnych oliwek

40 g parmezanu

1/2 żółtej papryki

20 g kiełków rzodkiewki

oliwa z oliwek

sok z 1/2 cytryny

sól, pieprz

  • awokado kroimy wzdłuż na pół, usuwamy pestkę, wydrążamy łyżką nie uszkadzając skórki (skórki odkładamy),
  • kroimy w kostkę, polewamy sokiem z cytryny ( skórkę także),
  • dodajemy oliwki, pokrojoną w kostkę paprykę, polewamy oliwą , przyprawiamy solą i pieprzem,
  • posypujemy startym wcześniej parmezanem, mieszamy,
  • wypełniamy sałatką skórki awokado,
  • grillujemy 10 minut,
  • dekorujemy kiełkami rzodkiewki

file1274191232



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....