Grillowana cukinia z quinoa i pomidorkami

1 października 2013, dodał: granitova
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
1  cukinia
3 łyżki quinoa (komosy ryżowej)
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
1 mała marchew
4 pomidorki koktajlowe
1 łyżeczka oliwy z oliwek
pół szklanki bulionu
suszona pietruszka

Przygotowanie:
Przekroić cukinię, wybrać miąższ. Pokroić mięso i odstawić.
Rozgrzać oliwę na patelni na średnim ogniu. Dodać posiekaną cebulę i czosnek – smażyć do momentu aż cebula się zeszkli. W garnku zagotować bulion dodając quinoa i pokrojoną w kostkę marchew. Gotować 10-15 minut, aż bulion zostanie wchłonięty. Wtedy przełożyć quinoa na patelnię, wymieszać z cebulą i czosnkiem.
W międzyczasie rozgrzać /rozpalić grill. Napełnić farszem „łódki” cukinii, udekorować wierzch przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi, posypać pietruszką. Zawinąć całość w folię aluminiową i piec na grillu ok. 15-20 minut.

file1371295228



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...