Grillowana cukinia z quinoa i pomidorkami

1 października 2013, dodał: granitova
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
1  cukinia
3 łyżki quinoa (komosy ryżowej)
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
1 mała marchew
4 pomidorki koktajlowe
1 łyżeczka oliwy z oliwek
pół szklanki bulionu
suszona pietruszka

Przygotowanie:
Przekroić cukinię, wybrać miąższ. Pokroić mięso i odstawić.
Rozgrzać oliwę na patelni na średnim ogniu. Dodać posiekaną cebulę i czosnek – smażyć do momentu aż cebula się zeszkli. W garnku zagotować bulion dodając quinoa i pokrojoną w kostkę marchew. Gotować 10-15 minut, aż bulion zostanie wchłonięty. Wtedy przełożyć quinoa na patelnię, wymieszać z cebulą i czosnkiem.
W międzyczasie rozgrzać /rozpalić grill. Napełnić farszem „łódki” cukinii, udekorować wierzch przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi, posypać pietruszką. Zawinąć całość w folię aluminiową i piec na grillu ok. 15-20 minut.

file1371295228



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...