Grillowa rybka Basi | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Grillowa rybka Basi

3 lipca 2014, dodał: Monika
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

2 filety dorsza
masło
sól
pieprz
imbir
cytryna
Wykonanie:

Grzejemy grilla (grill ogrodowy do średniego ognia, elektryczny do temperatury ok. 150°C).
Filety myjemy i osuszamy .
Każdy filet oprószamy szczyptą soli, pieprzu, imbiru oraz skórki startej z cytryny. Skrapiamy odrobiną cytrynowego soku.
Przygotowujemy 2 kawałki folii aluminiowej o długości 30 cm i nacieramy je po wewnętrznej stronie masłem. Taka długość folii pozwoli nam na wygodne zawinięcie ryby.
Każdy filet układamy na posmarowanym masłem kawałku folii aluminiowej, na wierzchu układamy wiórki masła i zawijamy folię.
Grillujemy ok. 10 – 15 minut. (czas grillowania zależy od grubości filetu)

 

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co na ściany do salonu?
Moim zdaniem sprawdzą się panele na ścianę. W nowoczesnych wnętrzach świetnie sprawdzą...
Najtrudniejsze kierunki studiów
Moim zdaniem to przyszły student powinien wiedzieć i decydować jakie są jego zainteresowania...
opadająca powieka
Jednym z naturalnych sposobów na zlikwidowanie problemu opadającej powieki są okłady na opadające powieki....
moda męska
Wiosna 2024 to świetny moment na powrót do stylu retro. Płaszcze męskie i cieplejsze...