Gołąbki wegetariańskie

11 września 2013, dodał: lipstick
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
1 główka kapusty włoskiej
25 dag ryżu
2 cebule
2 łyżki masła
1 papryka czerwona
30 dag zielonej fasolki szparagowej
pół puszki kukurydzy
2 pomidory
1 ząbek czosnku
1 l bulionu
3 łyżki koncentratu
oregano
pieprz
sól
Przygotowanie:
Ryż ugotować, odcedzić. Kapustę oczyścić, wyciąć głąb, zdejmować liście i wrzucać do wrzątku. Gotować 3 min. Wyjąć, opłukać, wyciąć nerwy. Fasolkę ugotować na półmiękko. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek posiekać, zrumienić na maśle. Dodać pomidory, przesmażyć. Wymieszać z ryżem, papryką i kukurydzą. Farsz kłaść na liście, formować gołąbki. Ułożyć ściśle w garnku wyłożonym wierzchnimi liśćmi. Zalać gorącym bulionem. Dodać sól, pieprz i koncentrat. Dusić ok. godziny na małym ogniu.



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Polecam zajrzeć do DOZu, można u nich zamówić z dostawą do apteki stacjonarnej,...
Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...