Gołąbki wegetariańskie

11 września 2013,
dodał: lipstick
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
1 główka kapusty włoskiej
25 dag ryżu
2 cebule
2 łyżki masła
1 papryka czerwona
30 dag zielonej fasolki szparagowej
pół puszki kukurydzy
2 pomidory
1 ząbek czosnku
1 l bulionu
3 łyżki koncentratu
oregano
pieprz
sól
Przygotowanie:
Ryż ugotować, odcedzić. Kapustę oczyścić, wyciąć głąb, zdejmować liście i wrzucać do wrzątku. Gotować 3 min. Wyjąć, opłukać, wyciąć nerwy. Fasolkę ugotować na półmiękko. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek posiekać, zrumienić na maśle. Dodać pomidory, przesmażyć. Wymieszać z ryżem, papryką i kukurydzą. Farsz kłaść na liście, formować gołąbki. Ułożyć ściśle w garnku wyłożonym wierzchnimi liśćmi. Zalać gorącym bulionem. Dodać sól, pieprz i koncentrat. Dusić ok. godziny na małym ogniu.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....