Gazpacho zielone z ogórków i selera naciowego

26 kwietnia 2011, dodał: Barbie1290
Artykuł zewnętrzny

składniki:

400 gram ogórków zielonych
400 m słodkiej śmietanki
2,5 łyżeczki świeżego startego chrzanu
400 ml maślanki
pół pęczka ulubionych ziół świeżych
2 selery naciowe
ząbek czosnku
20 gram masła sklarowanego
4 kromki chleba ciabatta
sól, pieprz

Ogórki obrać, usunąć nasiona, pokroić na cząstki. Zalać śmietaną i dusić 10 minut. Warzywa zmiksować razem z chrzanem i maślanką, doprawić do smaku, wstawić do lodówki. Zioła umyć, selera umyć, łodygi przepołowić na pół. Ząbek czosnku rozgnieść płaską stroną noża i podgrzać na patelni razem z masłem, następnie zrumienić na nim kromki chleba z obu stron.
Gazpacho przelać do szklanek, przybrać ziołami, pomidorem koktajlowym itp.

uwaga: super smakują do tej zupy grillowane krewetki.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...