Galaretkowiec – szybki deser z mleka i galaretki

29 kwietnia 2011,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

4 galaretki w różnych kolorach, puszka niesłodzonego mleka skondensowanego.

Każdą galaretkę rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu i wstawić do lodówki, by lekko stężały. Mleko ubić, podzielić na 4 części. Każdą część zmiksować z połową każdej galaretki. Blachę opłukać zimną wodą i warstwami wlewać kolejno kolorowe mleka i galaretki, np. na mleko zmiksowane z galaretką truskawkową wylać  tężejącą galaretkę truskawkową. Wstawić do lodówki.

file1304074646



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...