Galaretka truskawkowa

Avatar photo
24 czerwca 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 75 dag truskawek
  • 8 dag cukru
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 300 ml białego wytrawnego wina
  • 300 ml soku truskawkowego
  • skórka z jednej cytryny – otarta
  • 6 płatków białej żelatyny
  • 40 dag lodów waniliowych
  • posiekane orzeszki pistacjowe

Truskawki pokroić w plasterki, połowę truskawek zagotować z cukrem, cukrem waniliowym, winem i sokiem truskawkowym a także skórką z cytryny. Nastepnie gotować na małym ogniu około 10 minut. Owoce odcedzić, sok zachować, przelać do garnka, zagotować. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i rozpuścić w soku. Sok wymieszać z resztą truskawek i i rozlać do salaterek. Galaretkę trzymać w zimnym miejscu minimum 3 godziny. Podawać z lodami, ozdobione orzeszkami postacjowymi lub truskawkami.



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...