Galaretka truskawkowa

24 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 75 dag truskawek
  • 8 dag cukru
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 300 ml białego wytrawnego wina
  • 300 ml soku truskawkowego
  • skórka z jednej cytryny – otarta
  • 6 płatków białej żelatyny
  • 40 dag lodów waniliowych
  • posiekane orzeszki pistacjowe

Truskawki pokroić w plasterki, połowę truskawek zagotować z cukrem, cukrem waniliowym, winem i sokiem truskawkowym a także skórką z cytryny. Nastepnie gotować na małym ogniu około 10 minut. Owoce odcedzić, sok zachować, przelać do garnka, zagotować. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i rozpuścić w soku. Sok wymieszać z resztą truskawek i i rozlać do salaterek. Galaretkę trzymać w zimnym miejscu minimum 3 godziny. Podawać z lodami, ozdobione orzeszkami postacjowymi lub truskawkami.



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...