Fusilli z wiosenną nutą

3 lipca 2012,
dodał: Sfera Group
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 200 g Międzybrodzkiego Makaronu 4-jajecznego Świderki,
– 1 świeży brokuł,
– 3 pomidory,
– mały słoiczek czarnych oliwek,
– 25 g żółtego sera w kostce (najlepiej wykorzystać żółty ser marmurkowy),
– 4 łyżki oliwy,
– 1 łyżka octu winnego,
– sól, pieprz do smaku.

Przygotowanie:

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu tak, by nie był zbyt miękki. Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą.
Brokuł podzielić na mniejsze różyczki oraz obgotować lekko tak, by się nie rozpadał. Pomidory pokroić w ósemki, czarne oliwki w plasterki, a żółty ser w kostkę 1×1 cm.
Makaron oraz warzywa włożyć do dużej miski. Z oliwy i octu przygotować sos winegret, przyprawiając go solą i pieprzem. Tak powstałym sosem polać składniki sałatki i całość wymieszać.
Bardziej wyrazistego smaku można nadać sałatce dodając do nie posiekany szczypiorek bądź pokrojone w małe kawałeczki marynowane papryczki chili.

file1341299248



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....