Fritata z warzywami
Artykuł zewnętrzny
– 5 dużych jajek
– cebula
– kilka pieczarek
– średnia marchewka
– pół cukinii
– garść liści szpinaku
– sól i pieprz
– łyżka oleju
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć posiekaną cebulkę, dodać pieczarki i całość smażyć kilka minut. Dodać pokrojoną w plasterki marchew, cukinię oraz liście szpinaku, podlać całość odrobiną wody i dusić 7 minut. Jajko wbić do dużej miski i porządnie roztrzepać, doprawić solą i pieprzem, masę jajeczną wlać na patelnię z warzywami, przykryć całość i smażyć do ścięcia się jajek pod przykryciem.
zobacz również:
- Hummus z białej fasoli z rukolą
- Koktajl czekoladowy – pożywny shake
- Jesienne i zimowe herbatki rozgrzewające
- Chleb z ziaren bez mąki