Fritata z warzywami

26 października 2018, dodał: Redakcja

fritata

– 5 dużych jajek
–  cebula
– kilka pieczarek
– średnia marchewka
– pół  cukinii
– garść liści szpinaku
– sól i pieprz
– łyżka oleju kokosowego

 

Na patelni rozgrzać olej kokosowy i usmażyć posiekaną cebulkę, dodać pieczarki i całość smażyć kilka minut. Dodać pokrojoną w plasterki marchew, cukinię oraz liście szpinaku, podlać całość wodą i dusić 7 minut. Jajko wbić do dużej miski i porządnie roztrzepać, doprawić solą i pieprzem, masę jajeczną wlać na patelnię z warzywami, przykryć całość i smażyć do ścięcia się jajek pod przykryciem.

 

zobacz również:

  1. Hummus z białej fasoli z rukolą
  2. Koktajl czekoladowy – pożywny shake
  3. Jesienne i zimowe herbatki rozgrzewające
  4. Chleb z ziaren bez mąki

 

 

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Technologia żywej wody "Living Water Technology"
Cena:
390 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
Duże rozmairy - sklep EDorota.pl
Cena:
179 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

psychodietetyk odchudza
Podobno to jest właśnie pułapka. Wygląda na to, że mamy do czynienia z błędnym...
Dieta sałatkowa?
Tak! To chyba to. To na pewno to :) Myślałam o tym dzisiaj robiąc...
Ile już udało Wam się schudnąć?…
Chciałabym, żeby tak było, ale spoglądam właśnie na puszkę z ciastkami i......
Czego nie odmówisz sobie nawet podc…
Grześki uwodzą ;)Mitaminka, potrafisz zjeść tylko 1-2 kostki? Mnie by taka ilość jedynie...