URODA I ZDROWIE

Fritata z warzywami

26 października 2018, dodał: Redakcja

fritata

– 5 dużych jajek
–  cebula
– kilka pieczarek
– średnia marchewka
– pół  cukinii
– garść liści szpinaku
– sól i pieprz
– łyżka oleju

 

Na patelni rozgrzać olej i usmażyć posiekaną cebulkę, dodać pieczarki i całość smażyć kilka minut. Dodać pokrojoną w plasterki marchew, cukinię oraz liście szpinaku, podlać całość odrobiną wody i dusić 7 minut. Jajko wbić do dużej miski i porządnie roztrzepać, doprawić solą i pieprzem, masę jajeczną wlać na patelnię z warzywami, przykryć całość i smażyć do ścięcia się jajek pod przykryciem.

 

zobacz również:

  1. Hummus z białej fasoli z rukolą
  2. Koktajl czekoladowy – pożywny shake
  3. Jesienne i zimowe herbatki rozgrzewające
  4. Chleb z ziaren bez mąki

 

 

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

promocje kosmetyków
wazne, zeby sprawdzic date waznosci, moze jest bliska konca?
Pomysł na biznes
Mój salon kosmetyczny działa idealnie, wszelkie nowinki, świetny serwis, szkolenia na nowym sprzęcie,...
Problemy z kręgosłupem
U mnie koniecznie trzeba było zrobić rezonans całego kręgosłupa a teraz czeka mnie rehabilitacja...
Ból w śródstopiu
Może warto zrobić rezonans? Ja szybko dostałam się prywatnie, a po takim dokładnym badaniu...