Fritata z warzywami

26 października 2018, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

fritata

– 5 dużych jajek
–  cebula
– kilka pieczarek
– średnia marchewka
– pół  cukinii
– garść liści szpinaku
– sól i pieprz
– łyżka oleju

 

Na patelni rozgrzać olej i usmażyć posiekaną cebulkę, dodać pieczarki i całość smażyć kilka minut. Dodać pokrojoną w plasterki marchew, cukinię oraz liście szpinaku, podlać całość odrobiną wody i dusić 7 minut. Jajko wbić do dużej miski i porządnie roztrzepać, doprawić solą i pieprzem, masę jajeczną wlać na patelnię z warzywami, przykryć całość i smażyć do ścięcia się jajek pod przykryciem.

 

zobacz również:

  1. Hummus z białej fasoli z rukolą
  2. Koktajl czekoladowy – pożywny shake
  3. Jesienne i zimowe herbatki rozgrzewające
  4. Chleb z ziaren bez mąki

 

 

 

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.