Francuska przekąska na ciepło

16 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

2 kwadratowe kromki chleba pszenno – żytniego

4 plastry pasztetu francuskiego

4 czarne oliwki bez pestek

1 mały konserwowy ogórek

2 łyżeczki musztardy francuskiej

1 suszony pomidor w oleju

masło lub margaryna do posmarowania chleba

Pomidora osączamy, kroimy na 4 części. Ogórka kroimy na 8 części, oliwki na połowy. Kromki chleba przekrajamy po przekątnej tak, aby powstały trójkąty. Smarujemy masłem. Na każdy trójkąt kładziemy po plastrze pasztetu, 2 połówki oliwek, 2 paseczki ogórka i ćwiartkę pomidora. Smarujemy musztardą francuską.

Zapiekamy przez 5 minut w piecyku (piekarniku) lub przez 30 sekund w kuchence mikrofalowej (na maksymalnej mocy).

file1258378646



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...