51

Odp: Ulubione książki i filmy

[quote=Kolorowapani][quote=emilia_s292]Właśnie czytam "Weronika postanawia umrzeć"[/quote]
oglądałam ten film! Coś wspanialego, nie wiem tylko czy książka nie lepsza, bo zwykle tak jest[/quote]
dla mnie książka była nuuuuuuuuuuuudnaaaaa

52

Justyna jakbyś chciała to mogę ci pożyczyć tę książkę "Bez mojej zgody". Już obejrzałam film i przeczytałam. Film i książka maja inne zakończenie. To smutna opowieść ale i wzruszająca.

53

a ja nie przeczytałam, zupełnie nie dla mnie...
poddałam się po kilkunastu stronach

54

Emilka, chętnie się zgłoszę po ksiażkę (mozemy zorganizować wymienialnię książek) smile
najpierw jednak mam:
1. Niezwykła podróż Pomponiusza Flatusa
2. Wtajemniczenia
3. Nowe przygody Mikołajka
smile

55

A mogłabyś mi chociaż troche napisać o czym te książki są ( Mikołajka czytałam).
Możesz napisać mi w prywatnej wiadomości adres to w poniedziałek bym ci wysłała.

56

[quote=emilia_s292]A mogłabyś mi chociaż troche napisać o czym te książki są ( Mikołajka czytałam).
Możesz napisać mi w prywatnej wiadomości adres to w poniedziałek bym ci wysłała.[/quote]
pw. smile

57

Specjalnie z okazji ukazania się wydania specjalnego filmu mamy dla Was konkurs, w którym do wygrania są dvd "Zakochana złośnica", ufundowane przez firmę CD Projekt.
Aby wziąć udział w losowaniu wystarczy odpowiedzieć na pytanie.

[url]http://duzeka.pl/?dzial=konkursy&id=film[/url]

58

Lubie filmy polskie i obyczajowe, a z książek, to przygodowe.

59

Ja jestem obecnie na etapie "Zmierzchu" - czytam już czwartą część sagi i powiem Wam, że nie wyobrażam sobie co ze sobą zrobię jak skończę... Namówiła mnie koleżanka, bo ja nie lubię niczego sf, żadnych nierealnych historii, żadnych wampirów itd itp (ani filmów, ani książek). I jestem pod urokiem, bo książka to głównie motyw romansu - co prawda z wampirem, ale to piękna opowieść o uczuciu, o zmaganiu się człowieka, o pragnieniach, rozsądku, braku rozsądku... jako, że książki mają dużą ilość stron, czytam i czytam i czuję, że to taki mój drugi świat, do którego wracam codziennie wieczorem... pusto będzie mi bez tych bohaterów sad

60

ha ha ha - miałam to samo i wiesz co zrobiłam... skończyłam i zaczęłam od początku smile

61

czytałyście coś Pilipiuka?? właśnie wygrałam Jego książki smile

62

Ja nic jego nie czytałam....Teraz czytam kolejną książkę Coelhio.

63

[quote=pinkmause]ha ha ha - miałam to samo i wiesz co zrobiłam... skończyłam i zaczęłam od początku smile[/quote]

taaak, to jest jakaś rada! poza tym dobrze wiedzieć, że nie tylko mnie opętała powieść niby dla nastolatek, hihi

64

oj opętała po uszy, szczera prawda... jest dla mnie jak narkotyk, taka prywatna odmiana heroiny - hi hi hi

teraz czytam "Pamiętniki Wampirów", również niezła big_smile

Ostatnio edytowany przez pinkmause (2010-02-16 17:27:20)

65

Drogie czytelniczki: niebawem otwieramy nowy dział w rubryce Chwila relaksu: kącik literacki, który będzie prowadzić doktor nauk humanistycznych. Liczymy jednak na Wasze pomysły i sugestie, co chciałybyście, aby znalazło się w tym dziale. Myślimy o utworzeniu listy bestsellerów a także wybrane pozycje z księgarń internetowych.

66

[quote=admin]Drogie czytelniczki: niebawem otwieramy nowy dział w rubryce Chwila relaksu: kącik literacki, który będzie prowadzić doktor nauk humanistycznych. Liczymy jednak na Wasze pomysły i sugestie, co chciałybyście, aby znalazło się w tym dziale. Myślimy o utworzeniu listy bestsellerów a także wybrane pozycje z księgarń internetowych.[/quote]

Wspaniały pomysł smile Myślę, że recenzje czytelników byłyby ciekawe, w celu polecenia książki, która się nam szczególnie spodobała smile lub nie tongue

67

O super!!!!Tak recenzje to dobry pomysł.

68

może wymiana przeczytanych książek... smile

69

[quote=a.filipowska]Ja jestem obecnie na etapie "Zmierzchu" - czytam już czwartą część sagi i powiem Wam, że nie wyobrażam sobie co ze sobą zrobię jak skończę... Namówiła mnie koleżanka, bo ja nie lubię niczego sf, żadnych nierealnych historii, żadnych wampirów itd itp (ani filmów, ani książek). I jestem pod urokiem, bo książka to głównie motyw romansu - co prawda z wampirem, ale to piękna opowieść o uczuciu, o zmaganiu się człowieka, o pragnieniach, rozsądku, braku rozsądku... jako, że książki mają dużą ilość stron, czytam i czytam i czuję, że to taki mój drugi świat, do którego wracam codziennie wieczorem... pusto będzie mi bez tych bohaterów sad[/quote]
Ja biore sie za '' Intruza '' Mayer i nie wiem czy przypadnie mi do gustu po książkach o wampirach! Ja byłam zachwycona '' Zmierzchem''!

70

Ja po raz setny czytam "Mgły Avalonu" Marion Zimmer Bradley,  wspaniała książka smile

71

A ja "Szpetni czterdziestoletni" Osieckiej smile

72

[quote=biedroneczka4] Ja biore sie za '' Intruza '' Mayer i nie wiem czy przypadnie mi do gustu po książkach o wampirach! Ja byłam zachwycona '' Zmierzchem''![/quote]

Bardzo jestem ciekawa opinii na temat TEJ ksiiążki

73

Właśnie - czekamy smile

74

a mi jakoś żadne ksiązki nie podchodzą .... jakoś nie mam na nic ochoty

75

może przesilenie ...? czy w ogóle nie lubisz czytać?