Jako, że jestem miłośniczką potraw z produktów sezonowych, tak samo jest i jesienią. Staram się w pełni korzystać z jej darów w kuchni. Królują u mnie grzyby, dynie i cukinie.
Jedną z potraw, może i mało wykwintną i nie trudną do wykonania jest moje ukochane leczo z grzybkami leśnymi i cukinią. Do wykonania dania potrzeba:
cebuli, 3 kolorów papryki, mięsa (może to być kiełbasa, boczek lub wołowina), czosnku, cukinii, grzybów leśnych (tych dodaje tyle ile akurat udało mi się zebrać:)), pomidorów, wody ok 0,5l oraz przypraw (sól, pieprz, majeranek, ziele angielskie, bazylia, natka pietruszki, liść laurowy)
Osobiście dodaję jeszcze odrobinę papryczki chilli ze szklarni mojej babci.
Takie leczo pasuje idealnie do grzanek, ziemniaków a i nawet do makaronu.
Jesienią dbajmy o to aby nasza kuchnia była wypełniona jesiennymi produktami. Ja zawsze sięgam głównie po produkty sezonowe. 
Ostatnio edytowany przez aducha6662 (2016-10-07 11:32:20)