Odp: woda
a ja tak lubię gazowaną, a ona jest niewskazana.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
a ja tak lubię gazowaną, a ona jest niewskazana.
[quote=gusia1000]a ja tak lubię gazowaną, a ona jest niewskazana.[/quote]
dlaczego jest nie wskazana?
jedyne przeciwwskazania dot. wody gazowanej, to - nadwrażliwy żołądek oraz intensywne ćwiczenia fizyczne zaraz po wypiciu
Ja chyba nie mam nadwrażliwego żołądka, ale czuję takie "wzdęcie" po gazowanej... I częściej mi się odbija...
Lubię gazowaną ale czytałam gdzieś że nie powinno sie nią popijać posiłków, pewnie z powodu tych wzdęć
Nie lubię wody, nie piję. Wolę herbatę bez cukru z cytryną...
A ja piję z miodem, zmniejsza poziom cukru w e krwi
Musi być mdła ale w chorobie to się pije wszystko byle pomogło...
mnie dopadło właśnie lekkie przeziębienie z przegrzania, tzn. z upału weszła do klimatyzowanego pomieszczenia kilka razy, zimne dreszcze i katar gotowy...
A ja wczoraj zmokłam wieczorem ale rozgrzewający soczek z malin z cytryną pomógł
no niby nie można pić wody z kranu, dlatego poleca się filtry. ale z drugiej strony owoce i warzywa myjemy w wodzie z kranu... Jak kupuje owoce i warzywa, to zawsze je myję, ale właśnie uświadomiłam sobie, że może powinnam też woda filtrowaną???
A ja znam kobietę która od dziecka pije wodę kranową w dużym mieście i żyje... A kawę rozpuszczalną 3 w1 to sobie rozpuszcza w zimnej wodzie latem i ma "mrożoną"...
No to sobie nie wyobrażam jej nerek, pewnie kamień na kamieniu...
[quote=evitka]A ja piję z miodem, zmniejsza poziom cukru w e krwi[/quote]
woda z miodem raczej podnosi stężenie cukru we krwi... miód, to przecież niemal sam cukier
A moja babcia ma o wiele lepsze wyniki poziomu cukru we krwi odkąd słodzi tylko miodem... Jak to wytłumaczyć?
zastąpienie cukru miodem może obniżyć stężenie glukozy we krwi, bo miód jest zdrowszy i ma nieco mniej cukru, ale samo "picie wody z miodem" nie ma działania obniżającego stężenie cukru
Czyli wcale miód nie jest taki zdrowy?...
Lekarze go polecają, więc raczej jest zdrowy...
Jest zdrowy, swój post napisałam w odniesieniu do Snoove - miód nie obniża poziomu cukru we krwi, ale to nie przeszkadza mu w byciu zdrowym, zawiera sporo substancji aktywnych wpływających korzystnie na organizm i wiele minerałów.
Ważne jest, aby go nie podgrzewać, bo wtedy tarci swoje cenne właściwości.
Ooo, to ja niestety lubię sobie dodać miód do herbatki, oczywiście gorącej...
Picie wody czy herbaty nawadnia organizm jeśli pijemy malymi porcjami, np. co pół godziny a nie naraz pół litra
Zamiast wody warto pić rozcieńczone soki albo do mineralnej dodać soku z cytryny
Ja uwielbiam latem nalać do dzbanka wody i wrzucić do niej zamrożone owoce takie jak np. truskawki, dodać cytrynę i miętę..super orzeźwiający napój wychodzi
Ostatnio czytałam że mineralna wychładza organizm , lepiej pić przegotowaną nawet zimną kranówkę bo jest neutralna energetycznie, to pisał jakiś lekarz więc chyba wie co mówi?
Już nie wiadomo komu wierzyć, jedni każą pić mineralną, inni nie, jeszcze inni każą przefiltrować w dzbanku filtrującym...
JA mam taki filtr do wody więc piję jej dużo, bo jest super oczyszczona, po razy pierwszy,. A wcześniej smakowała jak ściek... masakra, osad i smród jakby się piło z kibla za przeproszeniem! A teraz robię sobie te różne wody smakowe, całkiem już odeszłam od gazowanych napojów, już mi nawet nie smakują.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź