[quote=Naturalna] Serminna, a jak długo trwa ta dieta 3D? Zależnie od kilogramów do zrzucenia czy jakoś konkretnie dla każdego?[/quote]
Mam menu na 28 dni, ale można je stosować dlużej, jesli ma się taką potrzebę, można też oczywiście skończyć wcześniej. Ja zobaczę, jak mi to będzie szło, więc nie nastawiam się na razie, że w ten konkretny majowy dzień skończę dietę.
Wiem, że jest sporo przeciwników diet w ogóle, ale czy nie jest tak, że każdy zaplanowany, przemyślany sposób odżywiania, który ma doprowadzić do zrzucenia kilogramów, nie jest dietą? Jeśli myslimy o tym, co jemy, planujemy zakupy pod kątem zdrowego odżywiania, to tez tak naprawdę stosujemy dietę Ja zazdroszczę tym osobom, ktore potrafią postanowic sobie "Rzucam czekoladę, pizzę, pamiętam o sniadaniach i jem zdrowe obiady" i sie tego trzymają. Ja zawsze powiem sobie "A, to dziś miałam cięzki dzień, zjem pół tej nowej czekolady" albo "W weekend idę na piwo, to zacznę się odchudzać od poniedziałku" A zauwazyłam, że kiedy mam rozpisane i zaplanowane posiłki, to wiem, co mnie czeka do zjedzenia za jakiś czas i nie kusi mnie co innego, w sklepie też kupuje tylko to, co mam na liście i nie zapycham niepotrzebnie jakimiś deserkami itp. Proszę tylko o zrozumienie tych, co mają zbyt słabą wolę, by poradzić sobie bez konkretnej diety