Odp: Niezbędne kosmetyki
[quote=pinkmause]a ja ostatnio zjadam błyszczyki - strasznie się od nich uzależniłam [/quote]
to musisz kupić sobie taki o niesmacznym smaku może wtedy go nie zjesz
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[quote=pinkmause]a ja ostatnio zjadam błyszczyki - strasznie się od nich uzależniłam [/quote]
to musisz kupić sobie taki o niesmacznym smaku może wtedy go nie zjesz
wątpię - strasznie ich dużo zużywam
Ja nie mogłabym się obejść bez fluidu w kremie, czarnej kredki lub tuszu i pomadki bezbarwnej.
dla mnie niezbędnym kosmetykiem latem jest Ruboril spf 50+ Mam cerę naczynkową i ten krem bardzo dobrze chroni moją skórę przed słońcem.
I pewnie drogi jest niestety.
W tej chwili niezbędnym kosmetykiem stał się dla mnie nowy tonik energetyzujący Clean&Clear.
nigdy nie brakuje mi:
- odżywki do paznokci ORLY
- oliwki do masażu Bielenda
- kramu do stóp Gehwol
- pianki na zmęczone i opuchnięte nogi VenoSpray
- kremu do rąk Bielenda
Ja nie mogę się obejść bez płynu do demakijażu, kremu do twarzy i błyszczyku lub pomadki
A ja mogę się obejść bez tego wszystkiego - tylko po co?!?
[quote=Ksymena]A ja mogę się obejść bez tego wszystkiego - tylko po co?!?[/quote]
hahaha no właśnie! ja na wakacje pakuję krem, krem z filtrem i tonik (poza kosmetykami do mycia jak mydło, żel, pasta do zębów itp)
I zabierasz ze sobą osła, który to wszystko będzie dźwigał?!?
Ja mam taką fajną pakowną kosmetyczkę, kupiłam jako dodatek do gazety, ael jest wspaniała na podróże, bo mieszczą się w niej takie rzeczy jak szampon, odżywka, antyperspirant, wiecie, takie większe. No i zmieści mi wszystkie kosmetyki, które chcę zabrać.
Nie mogę niestety znaleźć lepszego zdjęcia, takiego gdzie jest sama kosmetyczka, bo na to nałożone jest zdjęcie rękawiczek, zrobione osobno. W rzeczywistości kosmetyczka jest dużo większa niż wydaje się na tym zdjęciu:
[img]//www.dodatkidogazet.pl/img/dodatki/_big/d4c5a7afde.jpg[/img]
Ostatnio edytowany przez niechcemisie (2011-08-03 09:42:51)
Muszę miec
krem nawilżający
krem na noc
mleczko do demakijażu ziaja
tonik ziaja
błyszczyk
podkład
Dla mnie niezbędny jest jeden krem, drugi to dodatek
Lotos, nie chce mi się wierzyć, że nie napisałaś o tuszu do rzęs, no chyba że jesteś brunetką.
niechcemisie -rzeczywiście jestem brunetką i tusz mi nie potrzebny.Nie dodałam do listy jeszcze balsamu do ciała,pasty do zębów,szczoteczki,szamponu i odżywki do włosów
To faktycznie, nie jest Ci zupełnie potrzebny. W sumie fajnie A nigdy nie używasz i nie używałaś tuszu?
Czasami na jakieś większe okazje,imprezy.Ale tak na codzień to nie
Wow! Ja bez tuszu czuję się naga. Mam jasne rzęsy, jasne włosy, jasną twarz i jasne oczy, przez co całość wydaje mi się jakby bez wyrazu, taka pastelowa i muszę dodać coś ciemnego, żeby to przełamać.
W Twoim wypadku jest to uzasadnione.Mając wszystko jasne to musisz malowac rzęsy
Tak, inaczej jak blada porcelanowa lalka. Jakbym do tego jeszcze założyła pastelowe ciuchy to jak widmo, ha ha! A kiedy chcę nałożyć jasny cień, to tylko na wewnętrzną połowę powieki, a na zewnętrzne muszę coś ciemnego. Zersztą, sama zauważyłam, że malując się tą techniką wyglądam korzystniej.
ciągłe nawilżone usta więc błyszczyki i pomadki. A poza tym puder i tusz do rzęs i kredka ;p
i wgl wszystkoooo co używam codziennie bo skoro umiałabym się bez tego obejść to pewnie nym tego nie używała
Ja nie wyobrażam sobie życia bez kremu do twarzy, muszę użyć po kąpieli, kremu do rąk i pasty do zębów hah
Tak w rzeczywistości to chyba łatwiej by było wymienić zbędne kosmetyki. Do zbędnych można zaliczyć: drugi taki sam krem, drugi tusz, drugi taki sam podkład, drugie opakowanie takich samych cieni itd.
To wtedy się kupi i ten nowy będzie pierwszym, a drugiego nie potrzeba dopóki ma się jeden. Tylko skoro zapas nie jest niezbędny to czemu prawie zawsze go mam?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź