Temat: Oryginalny strój dla panny młodej
Biała suknia odchodzi do lamusa. Według mnie ciekawą propozycją są np. suknie z górą koloru bordo lub całość w kolorze łososiowym. Co myślicie o takich kreacjach?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Biała suknia odchodzi do lamusa. Według mnie ciekawą propozycją są np. suknie z górą koloru bordo lub całość w kolorze łososiowym. Co myślicie o takich kreacjach?
Ostatnio widziałam taką opcję: biała suknia z czarnymi dodatkami (czarne koronkowe rękawiczki, czarne różyczki na sukni, kapelusz z czarnymi dodatkami) mnie się podobało, Panna Młoda ma tatuaże więc to do niej idealnia pasuje!
Czerń kojarzy mi się z żałobą, więc może miałaby symbolizować żal po utracie wolności?
widziałam bordo, widziałam z czernią i widziałam róż - NIE NIE NIE
no i sama przymierzałam też z zielonym dodatkiem, jednak pomimo, że ta ostatnia bardzo mi przypadła do gustu wybrałam kolor tradycyjny - w tym wypadku jestem za klasyką - biel, ecru ew. kość słoniowa...
Bielutka suknia wygląda najpiękniej jednak, jednak można uzupełnić ją przez oryginalne dodatki; piękny kapelusz, bolerko, bukiet kwiatów itp, a widziałyście kiedyś zamiast sukienki spodnium lub garniturek do slubu dla kobiety?
ja przymierzałam garsonkę - była piękna! ale doszłam do wniosku, że garsonkę mogę założyć każdego dnia do pracy - ślub jednak jest większą uroczystością ![]()
Nie jestem zwolenniczką czarnych lub bordowych sukien do ślubu ![]()
Tylko jako dodatek lub góra jest do zaakceptowania w przypadku sukni do ślubu kościelnego, całość w tym kolorze nigdy!
Różne są gusty więc mogę mówić za siebie - byle nie za bardzo dziwaczna, to może być nawet dwukolorowa ![]()
Jakos czern mi sie nie pobodoba...... smutno sie kojarzy. Najlepiej jakby panna mloda byla ubrana w taki kolor pistacjowy. Taki zielonkawy i do tego mily dla oka. I symbolizuje nadzieje- ...na udane zycie. ![]()
Też mi się podoba... Ale czasem lubię zaszaleć i coś oryginalnego dodać do tradycyjnego wdzianka...
Na przykład co? Kwiatek do kożucha? ![]()
Widziałam kiedyś piękną, ciemnoczerwoną i ogromną suknię. Dziwnie to wyglądało, bardziej balowo niż ślubnie.
Ale na żywo czy w jakiejś gazecie o modzie lub na pokazie?
Na żywo. W kościele w dodatku i to ładnych kilka lat temu, kiedy jeszcze raczej biel królowała.
To jakaś miejscowa 'celebrytka"-ekscentryczka była?
Nawet nie wiem kto to. Przypadkiem widziałam, ale suknia zrobiła wrażenie na mojej kilkuletniej osobie. Miałam jakieś 8 lat.
która planuje ślub na Kanarach???
![]()
Ja z pewnością nie.
Doda chwaliła się, że na ślubie z Nergalem będzie ubrabna tak, że nawet ksiądz na nią będzie leciał.
a to Ci ciekawostka, a kiedy ona ten ślub bierze??
chętnie zobaczę ![]()
ej... a oni kościelny wezmą?? ![]()
A to o sukience to widziałam w jakimś wywiadzie. I nikt tego nie wymyślił, bo sama mówiła przed kamerą.
no i git ![]()
a co do przysięgi, to nie musi mówić o tym akurat wiem - jedna osoba może mówić a druga nie, tak ejst to praktykowane w przypadku niewierzacych/ nieochrzczonych ![]()
[quote=niechcemisie]Ja z pewnością nie.
Doda chwaliła się, że na ślubie z Nergalem będzie ubrabna tak, że nawet ksiądz na nią będzie leciał.[/quote]
To raczej nietrudne, zwłaszcza jak ksiądz wyposzczony ![]()
Czasem się nie składa, jeśli niezbyt atrakcyjny to raczej nie może za bardzo na litość parafianek liczyć... Wtedy wyposzczony...
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź